Havacılık okulunda skandal görüntü; tarihi Douglas C-47A’yı böyle parçaladılar

featured

Türk Hava Kuvvetleri’nde yarım yüzyıl görev yapmış, Kıbrıs Barış Harekatı’nın unutulmaz uçağı Erciyes’te parçalara ayrıldı. O anlar sosyal medyada paylaşıldı. Normandiya Çıkarması ve Kıbrıs Barış Harekatı’nda görev alan Douglas C-47A tipi uçak Kayseri Erciyes Üniversitesi’nde yer alıyordu. Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda uçağın parçalandığı belirtilerek duruma tepki gösterildi.

TARİHİ BİR UÇAKTI

Batur Avgan’ın kokpit.aero’ya verdiği bilgiye göre, 10132 numara ile Douglas imalat hattından çıktı. Uçağın asıl kuyruk numarası 42-24270’di,  Bu uçak 6 Haziran 1944 (D-Day) gecesi Amerikan 508th PIR paraşütçülerini Normandiya’ya atan uçaklardan biriydi. 1 Eylül 1949’da Türk Hava Kuvvetleri’ne verildi. 1994’e kadar uçtu. Son uçuş noktası da Kayseri olmuştu

Bir sosyal medya kullanıcısı olaya şöyle tepki gösterdi; “Burası Kayseri Erciyes Üniversitesi.. Zamanında ülkeye çok hizmetleri dokunmuş Normandiya Çıkarması ve Kıbrıs Harekatı’nda görev almış tarihi bir C-47A göz göre göre parçalandı. Bu uçaklar insanların havacılığa ilgisi artsın diye havacılık bilinci gelişsin diye koyuluyor. Siz önce tarihinize sahip çıkacaksınız ki bu ülkede havacılık gelişecek. Siz bir üniversite olarak bunu yapıyorsanız yazıklar olsun size Erciyes Üniversitesi”.

REKTÖR ÇALIŞ’TAN AÇIKLAMA
Kayseri Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış da sosyal medya üzerinden bir kamuoyu açıklaması yaptı. Çalış, yaptığı açıklamada uçağın teknolojik gelişmeler sebebi ile eğitim ve öğretimde kullanılamadığını gerekçe gösterdi.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Havacılık okulunda skandal görüntü; tarihi Douglas C-47A’yı böyle parçaladılar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir