Hamdi Topçu’nun Sabiha Gökçen ile ilgili iddialarına HEAŞ’tan yanıt geldi!

featured

Gazeteci İsmail Saymaz’ın bugünkü yazısında Hamdi Topçu’nun Sabiha Gökçen Havalimanı pistiyle ilgili gündeme getirdiği iddialara HEAŞ’tan jet yanıt geldi.

THY Yönetim Kurulu eski Başkanı Hamdi Topçu, İstanbul Havalimanı’nın kısa bir sürede tamamlanmasına rağmen Sabiha Gökçen Havalimanı’nın tek pistle faaliyete devam ettiğini ve pistin 1 yıla yakın bir süre hizmete kapatılacak onarılması gerektiğini ifade etmişti.

Topçu, Sabiha Gökçen Havalimanı pistinin aşınma ile bozulması sonucu uçuş güvenliğinin tehdit edildiğini belirtti.

Sabiha Gökçen Havalimanı otoritesi HEAŞ konuyla ilgili jet bir açıklama yaptı.

İşte HEAŞ tarafından iddialar üzerine yapılan o açıklamanın tamamı:

“Sabiha Gökçen Havalimanı açılış yılı olan 2000 yılından günümüze tek bir pist ile hizmet vermektedir. Havalimanımız ihtiyaçlarına yönelik planlamalar, uluslararası danışmanlardan hizmet alınarak, her zaman en iyi, en ekonomik ve en doğru çözümü bulma felsefesi ile yapılmıştır. Havalimanımız 2009 yılında uluslararası bir firma ile 20 yıllık Masterplanlamasını gerçekleştirmiş, artan yolcu ve uçak trafiğine yönelik atılması gereken adımlar Masterplanda belirlenmiştir. Diğer taraftan bahse konu Masterplan, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne sunularak onay alınan, Türkiye’deki ilk plan olma özelliğini de taşımaktadır.

Masterplan da planlaması yapılan ve yapımına 2012 yılında başlanması gereksinimi belirlenen II. Pistin fizibilite ve avan proje çalışmalarına Masterplan çalışmaları akabinde zaman kaybetmeden başlanmıştır. Avan proje çalışmaları 2011 yılında tamamlanan II. Pist projesi yapım işleri Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) arasında imzalanan 31.12.2012 tarihli protokol ile DHMİ’ne devredilmiştir.

II. Pist projesinin hayata geçmesi sürecinde yaşanan gecikmeler göz önünde bulundurularak mevcut pistin durumunun tespitine yönelik 2012 yılında yine uluslararası İspanyol bir firmadan danışmanlık alınmıştır. Danışmanlık hizmeti sonrasında ise mevcut pist bakım ve onarımının profesyonel bir firma tarafından yapılması tavsiye ve düşüncesi ile ihale gerçekleştirilmiş ve bakım-onarım işleri için 2014 yılında uluslararası bir firmaya devredilmiştir. Gerek mevcut personelimiz ile sağlanan gerekse uluslararası firma tarafından yapılan bakım onarım çalışmaları sürecinde mevcut pistimiz hiçbir zaman uçuş güvenliğini tehdit eder noktaya gelmemiştir.

Bakım-onarım işleri devam ederken II. Pist inşaatında yaşanan gecikmeler nedeni ile mevcut pistimizde daha köklü ve kalıcı bir imalat yapılması yönünde araştırmalara devam edilmiş olup, 2017 yılında İsviçre menşeili bir firmanın ar-ge çalışması olan hızlı priz alan çimento ürününün havalimanımız için çözüm olacağı tespit edilmiştir. Her 6 ayda bir yapılan slot koordinasyon toplantıları ile tüm paydaşlara (Havayolları, Terminal İşletici Firma, DHMİ vd.) bir sonraki döneme ilişkin yapılacak çalışmalar hakkında bilgi paylaşılmış, çalışmaların operasyona etkisi olmaması için görüş alışverişinde bulunulmuş ve nihayetinde belirli geceler 5 er saatlik kapalılıklar yapılmıştır. Yapılan 5 er saatlik kapalılıklarda her gece yaklaşık 100 m2 pist beton kaplaması kırılıp, kaldırılıp yenilenmiş ve sabah hiçbir aksama olmadan meydanımız uçuş trafiğine açılmıştır. Bu yöntem ile 2018 yılında 7.200 m2, 2019 yılında 8.800 m2 pist beton kaplaması değiştirilmiştir.

II. Pist projesi kapsamında yaşanan gelişmeler neticesinde mevcut pistin II. Pist açıldıktan sonra yenilenmesi işi 2019 yılında proje kapsamından çıkarılmıştır. Bu karar sonrası II. Pist açıldıktan sonra mevcut pist bölgesinde yapılması gereken bağlantılar ve diğer imalatlar için kısıtlı bir süre kapalılık yapılması planlanmaktadır.

Diğer taraftan ülkemizi ve Dünya yı tehdit eden Covid-19 pandemi sürecinde alınan tedbirler kapsamında yolcu uçuş trafiği Nisan ve Mayıs aylarında durdurulmuş, bu durumu havalimanımız fırsata çevirerek Nisan ayı boyunca 25 gün meydanımızı tüm uçuşlara kapatarak yine 9.000 m2 pist beton kaplaması değişimi gerçekleştirmiştir. Pandemi sürecinde, başta bu çalışma olmak üzere havalimanı genelinde yapılan bakım ve onarım faaliyetleri neticesinde ACI Europe tarafından 25-40 milyon yolcuya sahip havalimanları kategorisinde “Yüksek Övgüye Değer Havalimanı” seçilmiştir.

Mevcut pistimiz üzerinde yapılan tüm çalışmalar uçuş emniyeti ve konforunu artırmaya yönelik yapılmış olup, yılda 200.000 üzeri uçak trafiğine hizmet vermiş ve vermeye devam eden pistimiz üzerinde bugün itibari ile her iki unsura da etki edecek herhangi bir deformasyon bulunmamaktadır. Ancak maddenin doğası gereği yaşanması muhtemel deformasyonlar ve bakım, onarım ihtiyaçları için meydanımızda 7 gün 24 saat nöbetçi ekipler bulunmakta ve her fırsatta havalimanımızı daha iyiye ve daha ileriye götürecek planlamalar ve projeler hayata geçirilmektedir.”

Kaynak: Airporthaber

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Hamdi Topçu’nun Sabiha Gökçen ile ilgili iddialarına HEAŞ’tan yanıt geldi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir