Görev süreleri uzatılan pilotlar özlük haklarında düzenleme istiyor

featured

15 temmuz darbe girişimi sonrası Hava Kuvvetleri’nde oluşan açığı kapatmak için sivil havayollarındaki görevlerini bırakıp Türk Silahlı Kuvvetleri’ne geri dönen pilotlar, emeklilik planları yaparken görev süreleri uzatıldı.  Meclis’te kabul edilen ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın onayladığı yasayla TSK’de pilotların görev süresi 18 yıldan 21 yıla çıkarıldı.

YUVAYA DÖNEN PİLOTLAR DÜZENLEME İSTİYOR

Yeni Şafak’ta yer alan habere göre, Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ayrıldıktan sonra Türkiye’de faaliyet gösteren özel havayolu şirketlerinde çalışan pilotlar, oluşan açığı kapatmak için geri dönmüştü. Havayolu şirketlerindeki iyi şartları bırakıp dönen pilotların özlük haklarında kısmen iyileştirmeye gidilmişti. Ayrıca  uçuş tazminatı ve hizmet yılı kriterlerine düzenleme ile sivil havayollarında çalıştıkları sürelerin  rütbe bekleme süresinden sayılması gibi olanaklar sağlanmıştı. Pilotlar, Meclis’te alınan karar sonrası bu düzenlemelerin artırılmasını bekliyor.

PİLOT AÇIĞININ KAPATILMASI ZOR

Hava Kuvvetleri’nde savaşa hazırlık durumu için gerekli olan uçak başına pilot sayısı 2.5 asgari uçak başına pilot sayısı ise 1.5 olarak kabul ediliyor. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından TSK’den 600’ün üzerinde pilot subayın ihraç edilmesinin ardından Hava Kuvvetleri’nde uçak başına düşen pilot sayısı 0.8’e kadar düşmüştü.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Görev süreleri uzatılan pilotlar özlük haklarında düzenleme istiyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir