Flybosnia ilk uçağını aldı

featured
Flybosnia bünyesinde 20 kadar kabin memuru bulunurken, 8 kişilik bir pilot ekibi görev yapıyor.

Saraybosna merkezli yeni havayolu Flybosnia, ilk uçağını geçtiğimiz hafta sonunda teslim aldığını duyurdu. AerCap şirketinden alınan 16 yaşındaki Airbus A319 tipi uçağın, 156 koltuk kapasitesine sahip olduğu açıklanırken, uçağın boyama işleminin Sofya’da tamamlandığı ve ardından Saraybosna’ya teker koyduğu belirtildi. Suudi Arabistanlı Al Shiddi Grubunun yatırımları ile kurulan havayolunun uçağının son kontrollerinin tamamlanmasının ardından operasyonlarına başlamasının planlandığı bildirildi.

Yeni havayolunun 6 ay içerisinde filosuna bir A319 uçağını daha eklemesi beklenirken, böylece hem Saraybosna-Riyad hattında kapasite artırması hem de başka noktalara seferler başlaması planlanıyor.

Saraybosna-Riyad arası çalışacak

AirTürkHaber‘de yer alan habere göre, Havayolunun Avustralyalı yeni CEO’su olan Chris Gabriel, bu teslimatın Flybosnia için çok özel olduğunu belirtirken, şirketin hem Ortadoğu hem de Avrupa uçuşlarına odaklanacağını vurguladı. Havayolunun ilk seferlerini Haziran ayında Saraybosna-Riyad arasında yapması planlanmış ancak o dönemde Hava İşletmecisi Sertifikası (AOC) alınamamıştı. Yeni havayolunun 6 ay içerisinde filosuna bir A319 uçağını daha eklemesi beklenirken, böylece hem Saraybosna-Riyad hattında kapasite artırması hem de başka noktalara seferler başlaması planlanıyor. Flybosnia bünyesinde 20 kadar kabin memuru bulunurken, 8 kişilik bir pilot ekibi görev yapıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Flybosnia ilk uçağını aldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir