Finnair Türkiye, İspanya ve Hırvatistan seferlerini iptal etti

featured

Finlandiyalı turizm şirketi Aurinkomatkat’ın ağustos ayında Türkiye, İspanya ve Hırvatistan’a yapmayı planladığı paket seyahatleri iptal ettiğini açıklamasından sonra Finnair de üç ülkeye ağustos ayı içinde planladığı uçuşları durdurduğunu açıkladı.

Fince yayımlanan Iltalehti gazetesinde yer alan haberde, daha önce Barcelona ve Madrid’e eylül ayında uçuş yapacağını açıklayan Finnair, yeni bir açıklama yaparak söz konusu uçuşları durdurduğunu duyurdu. Finnair’ın İletişim Sözcüsü Laura Varja, sürekli olarak ülkelerdeki koronavirüs salgınını gözden geçirdiklerini ve Finli kurumların tavsiyelerini değerlendirerek karar verdiklerini söyledi.

Aurinkomatkat’ın Genel Müdürü Timo Kousa da, HBL gazetesine yaptığı açıklamada İspanya, Hırvatistan ve Türkiye’ye ağustos ayında yapmayı planladıkları uçuşları eylül ayının başlarına ertelediklerini söyledi.

Finlandiya Dışişleri Bakanlığının kronovirüs salgınının Finlandiya’dan daha kötü olduğu ülkelere seyahat edilmemesi tavsiyelerine rağmen Aurinkomatkat seyahat şirketi, Türkiye’ye ağustos ayından itibaren paket seyahatler düzenleyebileceği umudunu taşıdı.

Aurinkomatkat’ın Genel Müdürü Timo Kousa, “Biz gerçekten herkes gibi koronavirüs açısından durumun iyiye gideceğini düşündük ama öyle olmadı” dedi.

Türkiye, İspanya ve Hırvatistan’da koronavirüsün engellenememesi nedeniyle pek çok kişinin şirketlerine başvurarak seyahatleri iptal ettiği belirtildi.

Kousa, Finli turistlerin Yunanistan’a ilgilerinin arttığını, Rodos ve Girit adalarına revervasyonların tamamen dolduğunu söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Finnair Türkiye, İspanya ve Hırvatistan seferlerini iptal etti