F-16 pilotları ne kadar maaş alıyor? 2020 savaş pilotu maaşları ne kadar oldu?

featured

Son dönemde arama motorlarından F-16 savaş pilotu ile savaş pilotlarının maaşlarının ne kadar olduğu olduğu ile ilgili arama çoğaldı.  Bu konuyu araştırdık. İşte F-16 savaş pilotu maaşı ve savaş pilotlarının aldığı ücret..

Türkiye’de F-16 pilot maaşları 20 bin TL ile 30 bin TL arasında farklılık gösteriyor. Bu ücretler pilotların tecrübesi, hizmet yılı ve tazminat gibi faktörler nedeniyle farklılık gösteriyor. Türkiye’de görev yapan savaş pilotları aylık uçuş saatinin üzerine çıkması durumunda yüzde 10’a yakın ekstra ödeme alıyor. Bunun yanı sıra aile ve çocuk yardımı, ek tazminat, görev tazminatı, havacılık tazminatı gibi ödemeler de bulunur. Bu ödemeler de aylık olarak 5 bin TL civarına denk geliyor.

Gece gündüz demeden vatanımız korumak için teyakkuzda olan pilotlarımız için verilen ücret ne yazık ki sivil hava yollarından çalışan pilotlara oranla çok düşük kalıyor. Türk Hava Yolları’ndan görev yapan kaptan pilotların maaşları 100 bin TL’yi buluyor. Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, geçen yıl yaptığı açıklamada bu rakamı doğrulamıştı.

Amerika tarafından üretilen F-16 uçakları Türkiye’nin ana hava gücünü oluşturuyor. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin envanterinde 240’a yakın savaş jeti bulunuyor. Türkiye önümüzdeki yıllarda bu uçakları F-35’lerle değiştirmeyi planlıyor.

Bu nedenle Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde savaş pilotu olarak görev yapan bir çok isim emekliliğin ardından sivil havayollarından çalışmaya başlıyor. Bazı pilotlar da görev süresi dolmadan TSK’dan istifa ederek sivil hava yollarından tip eğitimini tamaladıktan sonra dolgun ücretle görev başlıyor. Bir dönem Türk Hava Yolları’nın kaptan pilotlarının büyük çoğunluğu asker kökenli pilotlar oluşturuyordu. Ancak son dönemde artan uçuş okulları nedeniyle bu rakamlarda düşüşler yaşanmıştı.

15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde oluşan F-16 savaş uçağı pilotu açığı sonrası Türk Hava Yolları ile Türk Silahlı Kuvvetleri arasında işbirliğine gidildi. Türk Hava Yolları bünyesinde çalışan asker kökenli pilotların Türk Silahlı Kuvvetleri’ne dönüşü için kolaylık sağlandı. THY’de görev alan bir çok vatansever pilotumuz yüksek ücretleri bir tarafa bırakıp devletin çağrısıyla tekrar orduya döndü.

 

türkiyede kaç tane f16 var

6
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
3
alk_
Alkış
4
_a_rm_
Şaşırmış
18
sinirli
Sinirli
F-16 pilotları ne kadar maaş alıyor? 2020 savaş pilotu maaşları ne kadar oldu?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir