Erdoğan: 2019’da Rusya’da yeni bir turist rekoru bekliyoruz

featured

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Moskova ziyaretinde, hem iki lider hem de heyetler arasında görüşmeler yapıldı. Görüşmelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Erdoğan ve Putin, iki ülke arasındaki askeri, ekonomik ve ticari konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

‘’DEMEK Kİ BİZİ TANIMIYORLAR’’

Türkiye’nin Rusya’dan aldığı ve özelikle ABD’nin karşı çıktığı S-400’ler ile ilgili bir soruya Erdoğan, ”Biz S-400 konusunda yol haritamızı zaten belirlemişiz, çizmişiz, adımlarımızı atmışız, her şey bitmiş ve bizden kalkıp da bundan sonra ‘gel buradan vazgeç’ gibi temennilerde bulunanlar veyahut da böyle bize bazı tavsiyelerde bulunanlar demek ki bizi de tanımıyor olacaklar.” yanıtını verdi.

‘’100 MİLYAR DOLAR TİCARET HACMİ İÇİN YENİ YOLLAR BULUNMALI’’

Türkiye ile Rusya arasındaki ticaret hacminin 2018 yılında yüzde 15 oranında artarak 26 milyar dolara ulaştığını kaydeden Erdoğan, ancak konulan 100 milyar ticaret hedefinin gerisinde olunduğuna dikkat çekerek, ”Özellikle işlenmiş tarım ürünleri, ilaç, kozmetik, otomotiv yan sanayi ürünleri, hazır giyim, inşaat malzemeleri, makine ve mobilya gibi ürünlerde Rusya’nın önemli miktarda ithalatı bulunuyor. Ülkemiz ise bu sektörlerde dünyaya kaliteli ve uygun fiyatlı ürün arz ediyor. Fakat bu ürünlerde bile Rusya’ya ihracatımız olması gerekenin çok altında seyrediyor. Amacımız dengeli bir ticaret yapısıyla değerli dostumla hedef olarak belirlediğimiz 100 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşmak için yeni yollar bulmaktır.” ifadelerini kullandı.

Rusya’da bulunan Türk şirketlerinin 73 milyar dolar değerinde bin 961 projeyi hayata geçirdiğini kaydeden Erdoğan, Rusya’da faaliyet gösteren Türk şirketlerine daha fazla destek verilmesini istedi.

‘’BU REKORUN 2019’DA KIRILACAĞINA İNANIYORUM’’

Turizm ve vizelerle ilgili de konuşan Erdoğan, 2019 yılının Rusya ile karşılıklı kültür ve turizm yılı iln edildiğini hatırlatarak, ”2018’de Türkiye’ye 6 milyon civarın Rus turist geldi. “Kültür ve Turizm Yılı etkinlikleriyle bu rekorun 2019’da kırılacağına inanıyorum. Vize serbestisi sağlanması hususunda gereken adımların süratle atılması gerekiyor, bu görüşmeleri de yaptık, öyle zannediyorum ki kısa bir süre içerisinde bu adımlar da atılmış olur. Bunu da değerli dostum sayın Putin ile ayrıntılı bir şekilde ele aldık.” dedi.


0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Erdoğan: 2019’da Rusya’da yeni bir turist rekoru bekliyoruz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir