Ercan Havalimanı’nda yılbaşı yoğunluğu yaşanacak

KKTC'de Sivil Havacılık Dairesi verilerine göre yılın son günlerinde uçak seferlerinde ‘artış’ olacak. Seyahat acenteleri ve otelciler ise hareketliliğin memnun edecek düzeyde olmadığını söylüyor...

featured

KKTC’de Sivil Havacılık Dairesi verilerine göre yılın son günlerinde uçak seferlerinde ‘artış’ olacak. Seyahat acenteleri ve otelciler ise hareketliliğin memnun edecek düzeyde olmadığını söylüyor…

Sivil Havacılık Dairesi verilerine göre yılın son günlerinde uçak seferlerinde ‘artış’ olacak. Yılın son günleri ile 2023’ün ilk gününde, uçak seferleri normalin iki katına çıkacak. 29 Aralık-2 Ocak tarihleri arasında, 5 günde Ercan Havaalanı’nda toplam 379 sefer yapılacak.

Ercan’da sefer sayısındaki artışa karşın, Acenteler ve Otelciler Birliği, pandemiden sonra halen beklenen hareketliliğin yaşanmadığına vurgu yaptı.

Her iki sektör de uçak bileti ücretlerinin düşürülmesi ve sefer sayılarının arttırılması gerektiği konusunda hemfikir oldu.

2022 yılının geride bırakılmasına sayılı günler kala YENİDÜZEN, seyahat acenteleri ve otellerin yeni yıla nasıl gireceğini sordu.

Sivil Havacılık Dairesi’nden elde edilen verilerde; yeni yılın son günleri ile ilk gününde, uçak seferlerindeki yoğunluğun normal seyrinin iki katına çıkacağı belirtildi.

Örneğin, 29 Aralık-2 Ocak tarihleri arasında 5 günde Ercan Havaalanı’nda toplam 379 uçak seferi yapılacak.

En fazla uçak seferi, yeni yılın ilk günü, 1 Ocak’ta gerçekleşecek. Söz konusu tarihte Ercan’dan 53 uçak kalkacak, 51 uçakta havaalanı inecek. Toplam uçuş sayısı 104 olacak.

Ercan’daki yoğunluğa karşın, Acenteler ve Otelciler Birliği, pandemiden sonra hala beklenen hareketliliğin yaşanmadığına vurgu yaptı.

Yeni Düzen’den Fehime Alasya’nın haberine göre; Son yıllarda pandemi nedeniyle özellikle yeni yıla mutsuz giren turizm acenteleri, bu yıl ülkeye gelişlerden memnuniyet dile getirirken, yerli halkın yurt dışına çıkışlarının gerilediğini belirtti.

Otelciler Birliği Ofis Koordinatörü Esra Çelikeri ise hala pandemi öncesi hareketliliğin yakalanamadığına dikkat çekerek, hayatın aslında tam olarak normale dönmediğini dile getirdi.

Çelikeri, “2019 yılı Ocak-Aralık ayında otellerdeki doluluk oranı %50,40’lardaydı, şimdi ise bu oran Ekim ayına dek %43,60’tı” dedi.

Ercan’da ‘yeni yıl’ yoğunluğu

Yeni yıl öncesi ve sonrasında Ercan Havaalanı yoğun bir hafta geçirecek. Havalimanı 2022’nin son günleri ile 2023’ün ilk günü 379 uçağa hizmet verecek.

Ercan Havaalanı’nda 29 Aralık tarihinden 2 Ocak tarihine dek toplamda 5 günde 379 uçak seferi gerçekleşecek.

Özel uçak seferleri dışında, charter seferler de dahil, dün itibariyle, ek seferler de dahil şu ana kadar 379 uçak seferi için izin verildi.

Sivil Havacılık Dairesi’nden elde edilen bilgide; 29 Aralık tarihinden 2 Ocak tarihine dek en yoğun günlerin 30 Aralık ve 1 Ocak’ta yaşanacağı kaydedildi.

Uçak seferlerinin talep gelmesi durumunda artabileceği de belirtildi. Günlük 50 civarı uçak seferi dışında Ercan’daki yoğunluğun özellikle ikiye katlanacağı da dikkat çekti.

Uçak seferlerinde dikkat çeken bir diğer ayrıntı ise geliş-gidişlerdeki sayılarda oldu. Bazı günlerde seferlerdeki ‘kalkışların’ ‘gelişlerden’ daha fazla olduğu gözlemlendi.

Buna göre yeni yılın hemen öncesi ve ilk günlerindeki uçak seferleri şöyle:

29 Aralık: 67 uçak seferi, 33 kalkış, 34 geliş,
30 Aralık: 100 uçak seferi, 52 kalkış, 50 geliş,
31 Aralık: 56 uçak seferi, 29 kalkış, 27 geliş,
1 Ocak: 104 uçak seferi, 53 kalkış, 51 geliş,
2 Ocak: 52 uçak seferi, 26 kalkış, 26 geliş.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Ercan Havalimanı’nda yılbaşı yoğunluğu yaşanacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir