En ucuz bilet hangi gün alınır?

featured

Bir arkadaşınızla beraber uçacaksınız. Ama biletlerinizi farklı tarihlerde aldınız. Siz geç kaldınız. Ama arkadaşınız erken davranıp çok daha uygun fiyata uçuyor. Nasıl daha ucuz uçacağınızı biliyor musunuz?

Yavuz Selimhan KILINÇ – kokpit.aero

ABD’nin önde gelen dijital medya sitesi Mashable.com yeni araştırma sonuçlarını yayınladı. Bu araştırma ağırlıklı ABD pazarı için geçerli olsa da kuralların büyük bölümünü Türkiye’ye de uygulamak mümkün.

‘HANGİ GÜN ALIRSANIZ DAHA UCUZ’ BİR EFSANE Mİ?

Sanılanın aksine biletinizi haftanın hangi günü satın aldığınız fiyat üzerinde büyük etki bir yaratmıyor. Fakat, Expedia.com ve ARC gibi sitelerin araştırmasına göre en ucuz bilet fiyatları Pazar günleri İç ve Dış hat ekonomi, cumartesi ve pazarsa business Class biletleri daha ucuza satılıyor.

 

EN UCUZ GÜN

Uçuşunuzun hangi gün olduğu ise fiyat belirlemede daha etkili. Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri olan uçuşlar genelde daha hesaplı oluyor. Hafta sonu uçuşlarında ise fiyatlar daha yüksek oluyor. Zorunda olmadıkça cumartesi ve pazar uçmanız biletinizi daha pahalıya almak anlamına gelir. Business Classic uçuşlarında ise hafta sonu uçmak fiyatları düşürecektir. Çünkü bu günlerde iş sebebiyle seyahat eden insan sayısında azalma olur.

ÖNCEDEN REZERVASYON YAPIN

Biletinizi erken bir tarihte almanın ücretlere olumlu olarak yansıdığı bilinir. Yalnız bu mevsimlere göre değişim göstermektedir. Özellikle Ramazan ve Kurban bayramlarının ve tatil dönemlerinin denk geldiği aylarda uçuş fiyatları yüksek olurken, bu dönemler dışında bilet fiyatları daha makul olmaktadır.

Önemli tarihlerin sonrasında yapılan uçuşlar, örnek vermek gerekirse yılbaşı sonrası veya öncesi genelde daha ucuz olur. CheapAir.com belirttiğine göre; biletinizi kışın en az 62, bahar aylarında en az 90, yaz ayları için en az 47, sonbaharda ise en az 69 gün önce rezervasyon yapmak biletinizi ucuza almak demektir.

 

VPN KULLANARAK UCUZ BİLET ALMAK

Türkiye’de VPN dediğinizde hemen yasaklanan bazı sitelere girmek için arka kapı nitelendirilmesi yapılabiliyor. Ancak bilgisayarınızdan yaptığınız tüm aramalar, bilet araştırmaları sizin algoritmanıza ekleniyor. Dünyada neredeyse her havayolu veya bilet satış şirketinin yaptığı gibi birkaç dakika farkla aynı uçuşlara baktığınızda hemen fark oluşabiliyor.

Bunun için VPN kullanabilirsiniz. Yurtdışında kayak, Googleflights, expedia gibi ucuz uçuş sitelerinde VPN ile sanal lokasyonunuz değiştirerek de satın ucuza alabilirsiniz. Alım gücünün görece daha düşük olduğu ülkelerden bu sitelere ulaşıldığında, fiyatlar da o ülkeye uygun sunuluyor.

Bunun için VPN değiştirme sitelerinden birinden lokasyon değiştirip, arama motorunuzdaki çerezleri temizlemeniz ve gizli bir sayfa açıp buradan arama yapmanız yeterli olacaktır. Bu durum her zaman ucuz uçuş bulmaya yardımcı olmasa da, arada bir göz atmanın sakıncası yok.

Bir de bileti son dakika almanın ucuz olması durumu var. ‘Biletimi son dakika alırsam, başkasına satma alternatifleri kalmadığı için ucuza alırım’ inancı gerçeği yansıtmıyor.

 

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
En ucuz bilet hangi gün alınır?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir