Emirates Grubu, yılı 631 milyon dolar kar ile tamamladı

Emirates Grubu, yılı 631 milyon dolar kar ile tamamladı

Emirates Grubu, yayınladığı 2018-19 Yıllık Raporunda, 631 milyon dolar ile art arda 31. yıl kar elde ettiğini duyurdu. Grubun geliri 29.8 milyar dolar ile geçen yılın sonuçlarına göre %7 artış gösterdi. Genel kara paralel olarak, Grup, 2018-19 için, Dubai Yatırım Şirketi’ne 136 milyon dolar kâr payı ödendiğini beyan etti.

Emirates Havayolu ve Grubu Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı Şeyh Ahmed Bin Saeed Al-Maktoum konuya dair yaptığı açıklamada: “2018-19 zorlu bir yıl oldu ve performansımız, istediğimiz gibi gerçekleşmedi. Yükselen petrol fiyatları ve güçlenen ABD doları, gelirlerimizde erozyon yarattı ve kilit pazarlarımızdaki rekabette dahi yoğunlaşma baş gösterdi. Küresel hava taşımacılığı alanında, önceki yıla göre artış olması durumu, tersine dönmeye başlamış gibi görünüyor ve ayrıca, özellikle bizim bölgemizde, seyahat talebinin zayıfladığını ve bunun hem dnata hem de Emirates’i etkilediğini görüyoruz. Her bir iş döngüsü farklıdır ve zorluklarla başa çıkmak ve fırsatlardan yararlanmak üzere, sıkı ve akıllıca çalışmaya devam edeceğiz. Hedefimiz, her zaman için, Dubai merkezli, karlı, sürdürülebilir ve sorumlu bir işletme oluşturmaktır ve bu ilkeler, kararlarımıza ve yatırımlarımıza rehberlik etmeye devam edecektir. 2018-19 döneminde, Emirates ve dnata, art arda 31. yıl kar etmiş oldu, ticari büyüme sağladı ve gelecekteki başarımızı garantileyecek şekilde, girişimlere ve altyapıya yatırım yaptı” dedi.

2018-19’da Grup, geçen yılın 2.5 milyar dolar bedelindeki yatırım harcamasında önemli bir artış sergileyerek, 3.9 milyar dolar ile yeni uçaklara ve ekipmana, modern tesislere, en son teknolojilere ve personele yönelik yatırım yaptı.

Grup’un,120’den fazla bağlı kuruluşu, 160’dan fazla ulusu temsil eden ve büyük ölçüde dnata’nın yeni kazançları ve uluslararası ticari genişlemesinden etkilenen toplam işgücü, %2 artışla 105,286 oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Emirates Grubu, yılı 631 milyon dolar kar ile tamamladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir