1. Haberler
  2. Hava Yolları
  3. EasyJet, 2024 yılında Almanya’dan 47 farklı destinasyona turist taşıma planlarını açıkladı

EasyJet, 2024 yılında Almanya’dan 47 farklı destinasyona turist taşıma planlarını açıkladı

featured

İngiltere’nin önde gelen hava yolu şirketi ve tur operatörü EasyJet, 2024 yılında Almanya’dan 47 farklı destinasyona turist taşıma planlarını açıkladı. Bu adım, EasyJet’in bütçeli hava yolu hizmetlerini genişleterek Alman pazarında daha fazla varlık gösterme stratejisinin bir parçası olarak ortaya çıkıyor.

EasyJet Holidays, 2024 yılında Almanya operasyonlarına resmi olarak başlıyor ve bu, şirketin genişlemesinde önemli bir adım olarak öne çıkıyor. Diğer tur operatörlerinden farklı olarak, EasyJet Holidays, başlangıçta klasik seyahat acenteleriyle iş birliği yapmaktan ziyade doğrudan (online) satışa odaklanacak. Ancak şirketin CEO’su Garry Wilson, ilgi ve talebin artması durumunda ilerleyen dönemde klasik seyahat acenteleriyle iş birliği yapma olasılığını dışlamadığını belirtiyor.

EasyJet Holidays’in Almanya pazarına yönelik sunacağı 47 destinasyondaki 3 bin otelin yüzde 70’i plaj otellerinden oluşuyor. Bu, şirketin Almanya pazarına sunduğu otel portföyünün yalnızca yüzde 50’sinin olduğu anlamına geliyor, bu da EasyJet Holidays’in Almanya’daki turistlere geniş bir seçenek sunma amacında olduğunu gösteriyor.

İngiltere’de 20’den fazla havalimanından uçuş gerçekleştiren EasyJet, Almanya’da ise başlangıçta Berlin, Hamburg ve Münih havalimanlarından uçuşlar düzenleyecek. Uçuşlar, 9 Ocak’ta başlayacak ve şirketin Almanya pazarındaki performansını değerlendirmek adına önemli bir dönemeç olacak.

Garry Wilson, EasyJet Holidays’in Almanya pazarındaki başlangıç stratejisini değerlendirirken, “İlgi yeterince büyük olursa operasyonları genişletebiliriz. Tatil söz konusu olduğunda, insanların tercihinin bir parçası olmak istiyoruz” dedi. Almanya pazarında başlangıçta doğrudan satışa odaklanan şirket, klasik seyahat acenteleriyle çalışma olasılığını ise orta vadeli bir hedef olarak değerlendiriyor.

Bu yeni adım, EasyJet’in Berlin’e konuşlandırdığı 11 uçak ile bu bölgede önemli bir pazar payı elde etmesini beklerken, nispeten daha az rotaya uçacak olan Hamburg ve Münih’te benzer bir başarıyı elde etmesinin daha zor olabileceği düşünülüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
EasyJet, 2024 yılında Almanya’dan 47 farklı destinasyona turist taşıma planlarını açıkladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir