Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tayfun füzesi 1000 kilometre menzili yakalayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Tayfun füzesinin menzili 560 kilometre olarak açıklandı. Geçen hafta görüştüm. Dediler ki 1000 kilometreyi yakalayacağız" dedi.

featured

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Tayfun füzesinin menzili 560 kilometre olarak açıklandı. Geçen hafta görüştüm. Dediler ki 1000 kilometreyi yakalayacağız” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mardin’de düzenlenen “Türkiye Yüzyılı” ve “Gençlik Buluşması” programında kürsüdeydi.

Türk, Kürt, Arap, Süryani, Ezidi’nin bir arada yaşadığı Mardin’in, İstanbul ve Hatay ile birlikte hoşgörü başkentlerinden biri olduğunu aktaran Erdoğan, aynı şekilde, Anadolu’nun dört bir yanında, farklı mezheplerden Hristiyan ve Musevi vatandaşların da huzur içinde hayatlarını sürdürdüğünü söyledi.

Bir gencin, Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma’nın ilk uçuşunu hatırlatması ve Yunan medyasının Türkiye’deki teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiğini belirtmesinin ardından, “Sizce oluşan teknolojik gelişmelerden korkuyorlar mı?” sorusuna Erdoğan, şu yanıtı verdi:

“Korkuyorlar tabii. Bize ne dediler? Çılgın Türkler. Ne dediler? Çılgın Türkler geliyor. Hele hele bir de Tayfun Füzesi menzili 560 kilometre olarak açıklandı, 560’ı bile yeterli bulmuyoruz. Geçen hafta bir görüşme yaptım. Nedir dedim nihai durum. Dediler ki biz 1000 kilometreyi yakalayacağız. Şimdi tabii bunu duyunca Yunan hoplamasın mı? Ege’de bazı çılgınlıklar yaptılar. Bizimkiler de gerekeni yaptı. Yapma işte rahat dur. Bizimle uğraşma. Bizim sizinle Ege’de dalaşma diye bir şeyimiz yok. Buna geçmişte hep ‘it dalaşı’ derlerdi. Arkadaşlara dedim ki bu ifade çok çirkin. Eğer rahat durmazlarsa gereğini yaparsınız.”

Aynı gencin “Bir gece ansızın gelebiliriz.” sözünü anımsatması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “O kadar… Gencimiz yetişiyor işte, bak ne diyor, ‘Bir gece ansızın gelebiliriz.’ Sizin gibi gençlerle beraber evelallah biz o birilerine bir gece ansızın gelebileceğimizi gösterdik ve göstereceğiz.” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tayfun füzesi 1000 kilometre menzili yakalayacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir