Bayraktar Katar’da göreve hazır

featured

Katar Silahlı Kuvvetlerine güç katmak için Türkiye’nin milli SİHA platformlarını üreten Baykar‘dan alınan 6 Bayraktar TB2 SİHA ile 3 Yer Kontrol İstasyonu’nun fabrika kabul testleri tamamlandı. Baykar ile Katar Silahlı Kuvvetleri arasında imzalanan sözleşme kapsamında Bayraktar TB2 SİHA’ları kullanacak Katar askeri personelin Türkiye’deki eğitimleri de sona erdi.

55 PERSONEL EĞİTİLDİ

Baykar’ın mühendislik ve eğitim kadrosu tarafından sunulan 4 aylık eğitimleri tamamlayan ve SİHA pilotu, faydalı yük operatörü ve bakım personeli olarak görev yapacak 55 Katarlı kursiyer de mezun oldu.

ATAK DA GİDİYOR

ATAK helikopterine olan ilgi her geçen gün artıyor. Birçok ülkenin satın almak için sırada beklediği ATAK helikopteri bu kez Katar yolcusu. Katar Savunma Bakanlığı ile Savunma Sanayi Müsteşarlığı ATAK’ın ihracatı için sözleşmenin imzalandığı açıklandı. Ancak kaç tane ATAK’ın satılacağı ile ilgili kesin bir bilgi verilmemişti.

UKRAYNA’YA SATILMIŞTI

Türkiye’nin milli imkanlarla ürettiği Bayraktar İHA’lar en son Ukrayna’ya satılmıştı. Ukrayna Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko, Türkiye ile Bayraktar TB2 tipi insansız hava aracı (İHA) satın almaya yönelik anlaşma imzaladıklarını belirtmişti. Rus basınında anlaşmanın 12 adet Bayraktar TB2 alımını kapsadığı yazmıştı.

 

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Bayraktar Katar’da göreve hazır

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir