Barış Kartalı’na THY bakımı

featured

Türkiye’nin en kritik uçağı olan Havadan İhbar Kontrol (HİK) uçakları, Türk Hava Yolları iştiraki olan Turkish Technic tarafından bakıma alındı. THY’nin hangarına çekilen Barış Kartalı bakımın ardından görevine kaldığı yerden devam edecek.

TURKİSH TECHNİC HANGARINA ÇEKİLDİ

Turkish Technic’ten yapılan açıklamada, “Dünyada sadece 4 ülkenin envanterinde bulunan Barış Kartalı HİK Uçaklarının yerli çözüm ve destek merkezi olmaktan ve uçak bakım, onarım, revizyon ve malzeme tedarik konusundaki uluslararası tecrübemizi, ülkemiz savunma sanayiinin hizmetine sunmaktan gurur duyuyoruz” denildi.

TÜRKİYE’NİN GÖKYÜZÜNDEKİ GÖZÜ

Türkiye’nin hava hududunu dört koldan gözetleyen, “Kuzey”, “Güney”, “Doğu” ve “Batı” adı verilen uçaklar, Irak’ın kuzeyindeki Kandil bölgesinde bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlar başta olmak üzere her türlü görevi başarıyla yürütüyor.

[toggle title=”BARIŞ KARTALI (HİK)” state=”open”]

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ile Boeing firması arasında B737-700 tipi Havadan Erken İhbar ve Kontrol Uçağı’nın (HİK) tedarikine yönelik imzalanan sözleşme, 23 Temmuz 2003 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Barış Kartalı Programı çerçevesinde Türkiye, Amerikan Boeing firmasından dört adet B737 tipi Havadan Erken İhbar ve Kontrol (HİK) uçağı ve bir adet Yer Destek Sistemi satın almaktadır. Söz konusu programda TUSAŞ ile Boeing firması arasında 28 Ocak 2004’de “Modifikasyon, Sistem Yerleşimi, Kontrol, Test ve Teslim” işlemlerini kapsayan bir alt yüklenicilik sözleşmesi imzalanmıştır.
Program çerçevesinde ilk uçağın işlemleri Boeing-Seattle tesislerinde, diğer üç uçak işlemleri ise TUSAŞ tesislerinde gerçekleştirilmiştir.

Tadilat işlemlerinin yanı sıra, proje kapsamında değiştirilen veya ilave edilen tüm sistemlerin testleri ile uçağın periyodik, planlı ve plansız tüm bakımları Şirketimiz tarafından yapılmaktadır.

[/toggle]

Hava Haber

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Barış Kartalı’na THY bakımı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir