Advertisement
  1. Haberler
  2. Savunma Sanayi
  3. Bakan Güler: SAMP/T ve Patriot alımı değerlendiriliyor

Bakan Güler: SAMP/T ve Patriot alımı değerlendiriliyor

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türkiye'nin hava savunma kapasitesini güçlendirmek amacıyla SAMP/T ve Patriot hava savunma sistemlerinin tedarikinin değerlendirildiğini açıkladı. Güler, NATO Zirvesi'nin gündeminde savunma harcamaları, savunma sanayii iş birliği ve Ukrayna'ya desteğin yer alacağını söyledi.

featured

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türkiye’nin hava savunma kapasitesini artırmaya yönelik çalışmalar kapsamında SAMP/T ve Patriot hava savunma sistemlerinin tedarikinin değerlendirildiğini açıkladı.

NATO Zirvesi’nin gündemi savunma harcamaları

Güler, NATO Zirvesi’nin; ittifakın birliğinin güçlendirilmesi, müttefiklerin artan savunma harcamalarının değerlendirilmesi, savunma sanayii iş birliğinin geliştirilmesi ve Ukrayna’ya desteğin artırılması konularına odaklanacağını belirtti.

Türkiye’nin Avrupa’nın savunma girişimlerinde de yer alması gerektiğini vurgulayan Güler, “NATO, Avrupa-Atlantik güvenliği ve savunması açısından eşsiz ve temel bir platform olmayı sürdürüyor. İçinden geçtiğimiz dönemi bir kriz olarak değil, değişen güvenlik ortamına uyum sağlama süreci olarak değerlendiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

“ABD NATO’dan çekilmeyi planlamıyor”

ABD’nin NATO’dan çekilme niyetinde olmadığını belirten Güler, Washington yönetiminin Avrupa’daki müttefikler ile Kanada’nın kıtanın güvenliği konusunda daha fazla sorumluluk üstlenmesini istediğini söyledi.

Güler, bu yaklaşımın Avrupa’nın savunma planları ve girişimlerinde Türkiye’nin de yer almasını gerekli kıldığını ifade etti.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter