Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
  1. Haberler
  2. Savunma Sanayi
  3. ASELSAN’ın TOLUN mühimmatı 100 kilometreyi aşan menzil testini başarıyla geçti

ASELSAN’ın TOLUN mühimmatı 100 kilometreyi aşan menzil testini başarıyla geçti

ASELSAN tarafından geliştirilen TOLUN güdümlü mühimmatı, gerçekleştirilen uzun menzil test atışında 100 kilometrenin üzerindeki hedefi başarıyla vurarak önemli bir eşiği geride bıraktı. Test atışıyla birlikte TOLUN’un uzun menzil, yüksek hassasiyet ve çoklu angajman kabiliyetleri sahada doğrulanmış oldu.

featured

ASELSAN tarafından geliştirilen TOLUN güdümlü mühimmatı, gerçekleştirilen uzun menzil test atışında 100 kilometrenin üzerindeki hedefi başarıyla vurarak önemli bir eşiği geride bıraktı. Test atışıyla birlikte TOLUN’un uzun menzil, yüksek hassasiyet ve çoklu angajman kabiliyetleri sahada doğrulanmış oldu.

HER KOŞULA HAZIR

250 libre sınıfında, Ataletsel Navigasyon Sistemi ve Küresel Konumlandırma Sistemi güdümüne sahip olan TOLUN, ASELSAN’ın SADAK ailesi çoklu taşıma salanlarıyla uyumlu şekilde kullanılabiliyor. SADAK 4T sayesinde uçak başına taşınabilen mühimmat sayısı artırılırken, TOLUN’un tekli kullanım için yapılandırılan varyantı TOLUN SI da bağımsız taşıma kabiliyeti sunuyor. Delici harp başlığı ve özel burun yapısı sayesinde 1 metre kalınlığındaki güçlendirilmiş betonu delebilen mühimmat, zırhlı ve betonla korunan hedeflere karşı yüksek etkinlik sağlıyor.

Kokpitten programlanabilen elektronik tapa sistemi, sert hedefler üzerindeki etkinliği destekliyor.

Düşük yanal hasar ve yüksek vuruş hassasiyetiyle öne çıkan TOLUN, sivil alanlara yakın hedefler dahil olmak üzere geniş bir operasyonel kullanım alanı sunuyor. Açılır kanat yapısı sayesinde uzun menzile ulaşabilen mühimmat, gece-gündüz ve her hava koşulunda görev yapabiliyor. CRPA anti-jam anteniyle donatılan ANS/KKS güdüm sistemi sayesinde GNSS karıştırmasına karşı dayanıklılık gösteren TOLUN, yeniden hedefleme ve yol noktası takibi gibi gelişmiş kabiliyetlere de sahip. Savaş uçaklarından atıldığında yaklaşık 102 kilometre, SİHA platformlarından ise 57 kilometre menzile ulaşabilen TOLUN; F-16, AKINCI, ANKA-III, Bayraktar TB2 ve TB3 platformlarına entegre edilmiş durumda.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.