Antalya merkezli olarak kurulan Southwind Havayolları‘na uçuş izni

featured

Antalya merkezli olarak kurulan Southwind Havayolları için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden ön iznin çıktığı bildirildi.
Türkiye’ye en çok turist yollayan Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı askeri harekât sonrasında, sivil havacılık yaptırımlarının Türk turizmini olumsuz etkilememesi adına charter seferler yapacak havayolu şirketi kurulmuştu.

AirportHaber’in edindiği bilgiye göre, Antalya merkezli olarak kurulan Cortex Havacılık ve Turizm Ticaret A.Ş şirket adıyla Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne (SHGM) ön izin için başvuran Southwind’e onay çıktı.

SGHM Uçuş Oprasyon Daire Başkanlığı tarafından incelenen ön izin başvurusu, 6 milyon dolar ödenmiş sermaye, 5 adet olan uçak sayısı gerekliliğinin asıl ruhsat aşamasında 3 adet uçak olarak uygulanması ve anılan gerekliliğin 1 Ocak 2023 tarihinde sağlanması kapsamında ön izin talebi verildi.

Buna göre, şirkete tarifeli ve tarifesiz seferlerle yolcu ve yük taşımacılığı yapmak üzere asıl ruhsata esas hazırlıkların tamamlanması için 6 ay süre ile ön izin verildi.

Alınan izin ile birlikte Southwind’in yaz operasyonları kapsamında Antalya merkezli olarak hizmete başlayabileceği kaydedildi.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Antalya merkezli olarak kurulan Southwind Havayolları‘na uçuş izni

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir