American Airlines pilot sıkıntısı nedeniyle 4 havalimanında hizmetini durduruyor

featured

American Airlines pilot sıkıntısı nedeniyle 4 havalimanında hizmetini durduruyor. Şirket, pilot sıkıntısının American Airlines’ın Eylül ayından itibaren Iowa, New York ve Ohio’daki bazı havalimanlarına seferlerini sonlandırmasına neden olduğunu duyurdu.

Çarşamba günü NBC News’e şirket tarafından yapılan bir açıklamaya göre; hizmetler, 7 Eylül’de Iowa’daki Dubuque Bölgesel Havalimanı, New York’ta bulunan Long Island MacArthur Havaalanı, Ithaca Tompkins Uluslararası Havaalanı ve Ohio’daki Eugene F. Kranz Toledo Ekspres Havaalanında
sona erecek.

American Airlines’ın yaptığı bir açıklamada, dört havalimanıyla bağları kesmeye yönelik alınan bu “zor karara” yol açan neden olarak “havayolu endüstrisini etkileyen bölgesel pilot sıkıntısı” gösterildi.

Pilotlar sendikasına göre, 1.300’den fazla Southwest Airlines pilotu Salı günü Dallas’ta grevdeydi ve söylediklerine göre haksız çalışma koşulları ve yetersiz ücret konusundaki endişelerini dile getirdi.

Sendika, NBC News’e yaptığı açıklamada, “pilotlar, yeni bir sözleşmeye yönelik iki yıldan fazla bir süredir şirketle sözleşme müzakerelerinde bulunuyor” dedi ve “pilot yorgunluk ve stres oranları tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı” dedi. (yahoo)

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
1
_a_rm_
Şaşırmış
1
sinirli
Sinirli
American Airlines pilot sıkıntısı nedeniyle 4 havalimanında hizmetini durduruyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir