1. Haberler
  2. AJET
  3. AJET’in hedefi ne olacak? Sabiha Gökçen’de Pegasus’a rakip olabilecek mi?

AJET’in hedefi ne olacak? Sabiha Gökçen’de Pegasus’a rakip olabilecek mi?

THY uzun yıllardır Sabiha Gökçen Havalimanı'nı merkez alan Pegasus Hava Yolları'na karşı başarılı bir mücadele veremiyor.

featured

THY uzun yıllardır Sabiha Gökçen Havalimanı’nı merkez alan Pegasus Hava Yolları’na karşı başarılı bir mücadele veremiyor. Daha önce Pegasus’un karşısına Sunexpress’in operasyonlarıyla varlık göstermeye çalışan THY burada başarılı olamamıştı.

Önce Sunexpress daha sonra Anadolujet

Bu adımın ardından THY, Pegasus’un karşısında “düşük maliyetli havayolu” şirketi olarak Anadolujet’i koymuştu. THY’nin Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki operasyonları sonlandırılarak Anadolujet’in büyümesi hedeflendi.

THY Sabiha Gökçen’deki operasyonlarını durdurdu

Bu kapsamda Anadolujet, İstanbul ve Ankara’dan yurt dışı operasyonlarına da başlamıştı.
Ancak düşük maliyetli havayolu şirketi olarak yola çıkan Anadolujet, bilet fiyatlarından rakibine karşı bir varlık gösteremedi. Bilet fiyatlarında milli bayrak taşıyıcı havayolu şirketi Türk Hava Yolları’na yakın bilet fiyatlarıyla rekabette geri kaldı.

Anadolujet isim olarak düşük maliyetli havayolu şirketi olarak konumlandırılsa da fiyat olarak THY’yi takip ediyordu. Sabiha Gökçen’de ikinci pistin açılmasıyla birlikte operasyonları genişleyecek olan Anadolujet, THY çatısı altından ayrılarak daha rekabetçi bir konuma gelmek istiyor.

Pegasus AJET’e nasıl tepki verecek?

Sabiha Gökçen’de merkez alan Pegasus Hava Yolları, operasyonlarının yüzde 80’e yakını yurt dışına yapıyor. Yeni şirket AJET’in bunu yakalaması şu aşamada mümkün görünmüyor. Hava Haber’e özel açıklamalarda bulunan Pegasus Hava Yolları CEO’su Güliz Öztürk, “Ajet ile rekabete hazır mısınız?” soruna “Biz zaten rekabet ediyoruz, bizim için değişen bir şey olmayacak” yanıtını vermişti.

Anadolujet’in AJET olarak yoluna devam edeceğini ilk Hava Haber duyurmuştu.

Hava Haber

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
1
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
AJET’in hedefi ne olacak? Sabiha Gökçen’de Pegasus’a rakip olabilecek mi?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir