Airbus’ın Pléiades Neo uydusunun ikincisi fırlatıldı

featured

Pléiades Neo Dünya gözlem takımuydusunun ikincisi olan Pléiades Neo 4, Fransız Guyanası’ndan Arianespace’in Avrupalı fırlatıcısı Vega tarafından başarıyla fırlatıldı.

Pléiades Neo 4, önümüzdeki birkaç gün içinde Pleiades Neo 3’ün 180 derece yörüngesine girerek bir takımuydusu oluşturmaya başlayacak. Bu, Dünya üzerindeki herhangi bir yerin, 30 cm doğal çözünürlükte günde 2-4 kez görüntülenmesini sağlayacak.

Airbus Defence and Space İstihbarat Başkanı François Lombard, “Pléiades Neo, müşterilerimize gerçekten sınıfının en iyisi bir seçenek sunacak ve çok yüksek çözünürlüklü pazardaki konumumuzu güçlü bir şekilde artıracak. Pléiades Neo 3’ün ilk görüntüleri olağanüstü ve jeo-uzamsal sektörün giderek artan gereksinimlerini karşılamak için tasarım ve performans açısından doğru karar aldığımızı doğruluyor” dedi.

Dört özdeş uydudan oluşan ve Airbus tarafından üretilen Pleiades Neo takımuydusu, kendi kategorisinde en geniş olan 14 km’lik bir görüntüleme alanı ile 30 cm’lik doğal bir çözünürlük sunuyor. Benzersiz çeviklikleri sayesinde takımuydusu, tüm Dünya kara kütlesini yılda beş kez görüntüleyebilecek. Yeni uydular, mevcut Pléiades uyduları ve Airbus’ın çok sayıdaki Dünya gözlem uydu filosu ile birlikte görev yapabilecek.

Pléiades Neo uzay aracının son derece yenilikçi tasarımı, Airbus’ın 2000’li yılların başında öncülük ettiği teknolojiye dayanan yeni nesil silisyum karbür optik cihazla donatılmıştır. Pléiades Neo takımuydusu, aynı zamanda Airbus SpaceDataHighway (EDRS) jeostasyoner uyduları ile lazer optik ve Ka-bant bağlantılarından da yararlanarak yetkilendirilmesinin ardından 40 dakikadan kısa bir süre içinde en kritik durumlara hızlı bir şekilde yanıt verebilmek için acil alım işlemlerini mümkün kılacak.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Airbus’ın Pléiades Neo uydusunun ikincisi fırlatıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir