Airbus A350-900’ların iniş takım kapakları için EASA’dan uyarı geldi

featured

Airbus A350-900 serisinde ana iniş takım kapakları (MLGD) için Avrupa Birliği Havacılık Güvenliği Ajansı (EASA), olası arızasını ele almak için bir Uçuşa Elverişlilik Direktifi (AD) yayınladı.

Yayınlanan AD’de EASA, MLGD menteşelerinde sorun tespit edildiğine dikkat çekerek “Etkilenen her parçanın tek seferlik ayrıntılı muayenesini (DET) yapılmalı. Sorun tespit edilen parçaların değiştirilmeli” uyarısında bulundu.

Airbus da bu gelişmeler üzerine A350-52-P048 adlı kendi Servis Bültenini (SB) yayınladı. Havayollarından gerekli denetimlerin yapılarak sonuçların bildirilmesini istedi.

Kapak sorunu

Geçtiğimiz aylarda özellikle Katar Havayolları, kalkış sonrasında pilotların iniş takımı toplama kumandası vermesinin ardında ana ve burun iniş takımının toplandığı ancak ana iniş takım kapaklarının kapanmasında sorun tespit edildiği ortaya çıkmıştı.

Bu sorunun ardından da hem Airbus hem de EASA inceleme başlatmıştı.

Çift motorlu A350’de koltuk kapasitesi farklı iki model bulunuyor. Türk Hava Yolları’nın da kullandığı 900 serisiyle birlikte gövdesi uzatılmış 1000 modeli bulunuyor.

Tolga Özbek

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Airbus A350-900’ların iniş takım kapakları için EASA’dan uyarı geldi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir