Advertisement Advertisement

airBaltic’te Yeniden Yapılanma: 700 Çalışana Kadar İşten Çıkarma Gündemde

airBaltic, yeniden yapılanma kapsamında Letonya, Litvanya ve Estonya’daki operasyonlarında 500 ila 700 çalışanın işten çıkarılmasının gündemde olduğunu açıkladı.

featured
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Letonya’nın ulusal hava yolu şirketi airBaltic, yeni iş planı ve yeniden yapılanma çalışmaları kapsamında Letonya, Litvanya ve Estonya’daki operasyonlarında 500 ila 700 çalışanın işten çıkarılmasının gündemde olduğunu açıkladı.

Şirketten yapılan açıklamada, yeni iş planının uygulanması kapsamında personel yapısının yeniden değerlendirilmesinin planlandığı belirtildi.

Kararların ekim ayında netleşmesi bekleniyor

Açıklamaya göre işten çıkarmalara ilişkin daha somut kararların ekim ayı ortasına kadar alınması bekleniyor.

Baltık ülkelerinde yaklaşık 3 bin çalışanı bulunan airBaltic’in söz konusu adımı, şirketin yeniden yapılanma sürecinin bir parçası olarak değerlendiriliyor.

airBaltic yeniden yapılanma sürecinde

Şirket, Eylül 2026’da ABD’de Chapter 11 kapsamında finansal yeniden yapılanma sürecine başlamıştı.

Mahkemenin, airBaltic’in faaliyetlerini sürdürmesine ve yeniden yapılanma sürecinin devam etmesine imkan sağlayan finansman düzenlemelerini onayladığı belirtilmişti.

70’ten fazla destinasyona uçuyor

airBaltic, Baltık ülkeleri ile Avrupa ve diğer bölgeler arasında 70’ten fazla destinasyona uçuş gerçekleştiriyor.

Şirketin filosunda ise Airbus A220-300 tipi uçaklar bulunuyor.

airBaltic’te Yeniden Yapılanma: 700 Çalışana Kadar İşten Çıkarma Gündemde
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter