Ahmet Bolat’tan önemli açıklamalar; Turkish Technic dünya markası olsun istiyoruz, Rus turistleri THY’nin 70 uçağıyla taşıyacağız, Turkish Cargo’da yeni bir yabancı ortak düşüncesi var

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya'ya uygulanan kısıtlamalar sebebiyle yeni formüller üzerinde çalıştıklarını ifade etti.

featured

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, Sabah Gazetesi’nden Hülya Güler’e konuştu. Bolat, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya’ya uygulanan kısıtlamalar sebebiyle yeni formüller üzerinde çalıştıklarını ifade etti.

İşte THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat’ın o açıklamaları:

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat ile ülkemizin en önemli global markasının gelecek vizyonunu paylaştığı bir sohbetteydim, önceki gün.

Kurumun içinden bir isim olarak Bolat’ın yeni görevine uyum konusunda bir zamana ihtiyacı olmamış. Üzerinde hem kurumu ve sektörü iyi bilmenin rahatlığı, hem de yeni projelerin heyecanı var. Göreve gelir gelmez zamanla işlevini yitiren bazı birimleri kapattığını, bazı birimleri birleştirerek organizasyonel verimliliği artırdığını anlatan Bolat’ın gündemi oldukça yoğun, anlattıkları son derece umut verici.

Bugünlerde Rusya-Ukrayna savaşının olası etkilerini bertaraf etmeye odaklanmış durumda. Aynı zamanda TİM bünyesindeki Hizmet İhracatçıları Birliği Başkanlığı’na aday olan Bolat’ın öncelikli gündemi, THY’nin geleceğine ilişkin ipuçları veren vizyonu ve Rus turisti Türkiye’ye taşımaya yönelik paylaştıkları özetle şöyle:

Pandemi öncesini yakalıyoruz

Ben göreve geldiğimde bu yılın bütçesi zaten hazırdı ve iyi yapılmış bir bütçeydi. 2022’nin biraz zor bir yıl olacağı baştan belliydi. Ancak biz pandeminin bu yıl biteceğini hemen hemen tahmin ediyorduk. Şimdi yavaş yavaş 2019’un rakamlarını yakalamaya başladık.

Aslında bu yıl 2019’un yüzde 10 gerisinde rakamlar bekleniyordu ama şu an hamdolsun iyi gidiyor. O açıdan da pilot ihtiyacı çıktı yeniden alımla başladık. Dünyada beklenmedik bir kriz çıkmazsa 2019 rakamlarını konuşabiliriz tekrar. Konumumuz da göz önüne alındığında dünyada iyi durumdayız.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat
Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat

Rus turisti getirme formülü:

Bu yıl Rusya’dan 6.5-7 milyon turist beklentisi vardı. Savaş nedeniyle elbette bu durum değişti. Ancak Rus turist gelmek istiyor. Bu konuda Turizm Bakanlığı, OFAC, ABD Dışişleri ve Ticaret Bakanlığı ile görüşmeler yürütülüyor. Rus operatörlerin charter uçuş yapmalarına izin yok, şu anda THY’nin mülkiyetinde olan uçakların Rus turisti taşımasında ambargo açısından sorun yok.

Ferhat Açıl

THY’nin kendisine ait 70 uçağı var. Bu 70 uçakla Rus turisti taşıma formülü gündemde. Bu yolla 3 milyon turist taşınması söz konusu olabilir.

İştiraklere global marka açılımı:

Önümüzdeki dönemde iştiraklerimize biraz daha yoğunlaşacağız. Bunları da THY gibi global bir markaya dönüştürmeyi planlıyoruz. Turkish Technic’in bir dünya markası olmasını hedefliyoruz. İstanbul Havalimanı’nda yeni bir hangar açılması söz konusu.

Turkish Cargo’da yeni bir yabancı ortak düşüncesi var. Turkish Cargo’yu dünyaya açacak, dünyada birkaç kat büyütecek ortaklıklara sıcak bakıyoruz.

Yurtdışı uçuşlarla birlikte Anadolu Jet’i daha da büyüteceğiz.

Koltuk, galley, eğlence birleşiyor

Avrupa’da uçak içi koltuk, galley (mutfak hizmetleri) şirketleri yavaş yavaş ölüyor. Bizim çok başarılı koltuk, galley ve eğlence sistemleri şirketlerimiz var. Şimdi galley, koltuk ve uçak içi eğlence şirketi tek çatı altında birleşecek. Biz orda hem TAI’ye hem Kibar Holding’e ‘Bizim böyle bir niyetimiz var, siz de burada devam etmek istiyorsanız buyurun ama hisse oranları değişecek’ dedik. Birleşmeyle oluşacak markayı dünyaya açacağız.

7.5 KİLOLUK KOLTUK: HEM HAFİF, HEM RAHAT

Ahmet Bolat geliştirdikleri 7.5 kilogram ağırlığındaki koltuğun önemli bir inovasyon olduğunu söylüyor. Hem hafif hem de 12 kiloluk mevcutlara göre daha rahat olan koltuğun havacılıkta önemli maliyet avantajları sağlayacak olan yeni koltuk 200 koltuklu bir uçakta 800-900 kiloluk bir kargo taşıma imkanı sunmuş olacak. Bunun ekonomik getirisini bir düşünsenize!

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Ahmet Bolat’tan önemli açıklamalar; Turkish Technic dünya markası olsun istiyoruz, Rus turistleri THY’nin 70 uçağıyla taşıyacağız, Turkish Cargo’da yeni bir yabancı ortak düşüncesi var

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir