Adaylar özel jete ne kadar ödedi?

featured

İstanbul’da yenilecek seçime günler kala havalimanı ve özel jetler üzerinden tartışmalar sürüyor. Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nun havalimanında VIP salona alınmaması sonrası valiye hakaret etmesinin ardından devam eden tartışmalara bugün de özel jetler katıldı.

SET AIR VE BON AIR’DEN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Koç grubunun İmamoğlu’na özel jet verdiğini ileri sürdü. Koç grubu ise yaptığı açıklamada Soylu’yu eleştirdi. Şirket bünyesinde bulunan Setair’in ticari uçuş yaptığını açıkladı. Öte yandan AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın da Çalık grubuna ait jetle seyahat ettiği ileri sürüldü. Çalık grubu da bu iddia üzerine açıklama yaptı. Şirket bünyesinde faaliyet gösteren Bon Air’e ait jetin kiralandığını açıkladı. Peki, adaylar uçuşlar için ne kadar ödedi?

Kanadalı Bombardier imalatı olan Challenger 605
Kanadalı Bombardier imalatı olan Challenger 605

YILDIRIM CHALLENGER 605 KİRALADI

Binali Yıldırım Çalık Holding bünyesinde faaliyet gösteren Bon Air’den kiralanan  TC-CLH tescilli Challenger 605 ile İstanbul’dan Erzincan’a uçtu. Türkiye şartlarında bu tip uçakların saatlik uçuş maliyeti yaklaşık olarak 3 bin dolar seviyesinde. Yıldırım toplam dört saatlik uçuş için Bon Air’e yaklaşık olarak 12 bin dolar ödedi. (Bugünlük kur ile bu rakam yaklaşık olarak 70 bin TL’ye denk geliyor)

Koç Grubu’nun havacılık şirketi Set Air bünyesinde bulunan Dassault Falcon 7X
Koç Grubu’nun havacılık şirketi Set Air bünyesinde bulunan Dassault Falcon 7X

İMAMOĞLU FALCON 7X’İ İLE GİTTİ

Ekrem İmamoğlu Koç grubuna ait olan Setair’den kiralanan Dassault Falcon 7X ile Ordu-Giresun havalimanına gitti. Bu tipteki uçakların Türkiye şartlarından saatlik kiralama ücretinin 5 bin dolar seviyesinde olduğu düşünüldüğünde İmamoğlu 3 saatlik gidiş-dönüş ücreti olarak yaklaşık 15 bin dolar ödedi. (Bugünlük kur ile bu rakam yaklaşık olarak 87 bin TL’ye denk geliyor.)

kaynak: havahaber.com

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Adaylar özel jete ne kadar ödedi?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir