Advertisement
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. İGA İstanbul Havalimanı’nın çoğunluk ortağı Kalyon Holding’de üst düzey görev değişimi

İGA İstanbul Havalimanı’nın çoğunluk ortağı Kalyon Holding’de üst düzey görev değişimi

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA’nın yüzde 55 payla çoğunluk ortağı olan Kalyon Holding’de üst düzey görev değişimi yaşandı. Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Kalyon İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Murathan Kalyoncu, Kalyon PV Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini Kübra Kalyoncu Şeherli’den devraldı.

featured

Kalyon Holding bünyesinde üst yönetimde yeni bir görev değişikliği gerçekleştirildi. Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Kalyon İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Murathan Kalyoncu, Kalyon PV Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

Kalyon PV tarafından yapılan açıklamaya göre, yaklaşık dört yıldır Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Kübra Kalyoncu Şeherli, görevini Murathan Kalyoncu’ya devretti. Şeherli, Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyeliği görevini sürdürecek.

Murathan Kalyoncu Kalyon PV’nin yeni başkanı oldu

Ulusal ve uluslararası ölçekte önemli projelere liderlik eden Murathan Kalyoncu, yeni göreviyle Kalyon PV’nin gelecek dönem vizyonu ve büyüme hedeflerine öncülük edecek.

Kalyoncu, göreve ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kalyon Holding bünyesinde Kalyon PV’yi daha ileriye taşımak için çalışacaklarını belirtti.

“Enerjide Tam Bağımsız Türkiye” hedefi

Murathan Kalyoncu, Kalyon PV’nin Türkiye’nin yerli ve milli enerji vizyonuna katkı sağlamaya devam edeceğini ifade etti.

Kalyon PV’nin Avrupa’nın ilk, dünyanın ise sayılı tam entegre güneş paneli üretim merkezlerinden biri olduğuna dikkat çeken Kalyoncu, milli teknolojilerin geliştirilmesi ve yüksek katma değerli üretimin Türkiye’ye kazandırılması yönündeki çalışmaların sürdürüleceğini kaydetti.

Kalyoncu, “Enerjide Tam Bağımsız Türkiye” hedefi doğrultusunda çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Kalyon Holding’in İGA İstanbul Havalimanı’ndaki payı yüzde 55

Kalyon Holding, İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA İstanbul Havalimanı’nda çoğunluk hissedarı konumunda bulunuyor.

Holding, 2022 yılında Limak İnşaat ve Mapa İnşaat’ın İGA Havalimanı İşletmeleri AŞ’deki yüzde 20’şer hisselerini devralarak payını yüzde 55’e çıkardı.

Bu işlemle birlikte Kalyon Holding, İGA İstanbul Havalimanı’nın çoğunluk ortağı haline geldi.

Kalyon PV’de yeni dönem

Kalyon Holding’in havacılık, altyapı ve enerji alanındaki yatırımları arasında İGA İstanbul Havalimanı ve Kalyon PV önemli şirketler olarak öne çıkıyor.

Murathan Kalyoncu’nun Kalyon PV Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini devralmasıyla şirketin yeni dönemde güneş enerjisi teknolojileri, yerli üretim ve yenilenebilir enerji yatırımlarındaki büyüme hedeflerine odaklanması bekleniyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

1 Yorum

  1. 25 Ağustos 2026, 10:44

    Rahmetli HASAN KALYONCU sende bugünleri keşke görebilseydin.allah gani gani rahmeteylesin mekanın cennet olsun.

AJet