1. Haberler
  2. Hava Yolları
  3. Avianca Uçağında Panik Dolu Anlar: İki Başarısız İniş Denemesi Sonrası Yolcular Gözyaşlarına Boğuldu

Avianca Uçağında Panik Dolu Anlar: İki Başarısız İniş Denemesi Sonrası Yolcular Gözyaşlarına Boğuldu

Avianca’ya ait Bogotá-Pasto seferini yapan uçak, kötü hava koşulları nedeniyle iki kez inişten vazgeçti. Olay sırasında bazı yolcuların panik atak geçirdiği bildirildi.

featured

Avianca’nın 26 Mayıs sabahı gerçekleştirdiği Bogotá–Pasto seferinde korku dolu anlar yaşandı.

Yerel basında yer alan bilgilere göre uçak, Antonio Nariño Airport çevresindeki olumsuz hava koşulları ve düşük görüş nedeniyle iniş sırasında sorun yaşadı.

Pilot iki kez “go-around” yaptı

Uçağın piste yaklaşma sırasında iki kez iniş denemesinde bulunduğu ancak pilotun güvenlik gerekçesiyle her iki yaklaşmada da “go-around” kararı aldığı belirtildi.

Yaşanan olayın ardından uçak, yeniden El Dorado International Airport’na geri döndü.

Yolcular panik yaşadı

Olay sırasında bazı yolcuların ağladığı, bazılarının ise panik atak geçirdiği aktarıldı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde kabinde büyük korku yaşandığı görüldü.

Uçuş daha sonra tamamlandı

Saatler sonra yeniden planlanan seferin sorunsuz şekilde gerçekleştirildiği ve uçağın Pasto’ya güvenli iniş yaptığı bildirildi.

Uzmanlar, düşük görüş şartlarının özellikle dağlık bölgelerdeki havalimanlarında iniş operasyonlarını zorlaştırabildiğini ve “go-around” manevrasının uçuş emniyeti açısından standart bir prosedür olduğunu belirtiyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter