Advertisement Advertisement

Belçika’daki grevler hava trafiğini durma noktasına getirdi

Belçika’da Hristiyan ve sosyalist sendikaların federal hükümetin politikalarına karşı başlattığı yeni protesto eylemleri, ülke genelinde hava trafiğini felce uğrattı.

featured
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Belçika’da Hristiyan ve sosyalist sendikaların federal hükümetin politikalarına karşı başlattığı yeni protesto eylemleri, ülke genelinde hava trafiğini felce uğrattı. 29 Nisan Salı günü gerçekleştirilen bölgesel grevler, 31 Mart’ta başlayan grev dalgasının devamı niteliğini taşıyor.

Brüksel Havalimanı’nda başlangıçta uçuşların yüzde 30 ila 50’sinde aksama beklenirken, güvenlik kontrollerinin yapılamaması nedeniyle tüm kalkış seferleri iptal edildi.

Charleroi Havalimanı’nda da benzer bir tablo ortaya çıktı. Hem kamu hem de özel sektör çalışanlarının greve katılması sonucu güvenlik personeli görev yapamadı; bu nedenle gelen ve giden tüm uçuşlar durduruldu.

Sendikaların çağrısıyla gerçekleşen grevler, Belçika’nın ana havalimanlarında ciddi aksamalar yaratırken, binlerce yolcunun seyahat planı iptal edildi. Yetkililer, yolculara seyahat etmeden önce havayolları ve havalimanlarıyla iletişime geçmeleri uyarısında bulundu.

Belçika’daki grevler hava trafiğini durma noktasına getirdi
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter