1. Haberler
  2. Türk Hava Yolları
  3. THY’nin kara listesinde kaç kişi var? Kara listeye dahil olan kişilere uçak bileti satılıyor mu?

THY’nin kara listesinde kaç kişi var? Kara listeye dahil olan kişilere uçak bileti satılıyor mu?

featured

Türk Hava Yolları’nın  İstanbul-Londra seferini yapan uçağında bir yolcu adeta terör estirdi. Business clas’ta yer alan yolcu, kabin ekine ağza alınmayacak küfürler savurdu. Uçağa zarar verdi. Polisler tarafından gözaltına alındıktan sonra tutuklanan saldırgan yolcu sevk edildiği mahkemede tutuklandı. Türk Hava Yolları da o yolcuyu kara listeye aldığını açıkladı. Peki nedir bu kara liste nasıl çalışıyor? Kara listeye alınan yolcu uçak bileti satın alabiliyor mu?

Havayolu şirketleri, uçuş güvenliğini tejhlikeye atan yolculara için kara liste uygulaması yapıyor. Bu listeye dahil olanlara “kesinlikle” bilet satışı yapılmıyor. Yolcuların online ve acenteler üzerinde bilet satın almak istediğinde sitem buna izin vermiyor ve listeye dahil olan yolcular uçakla seyahat edemiyor.

Peki Türk Hava Yolları’nın kara listesinde kaç kişi var? Türk Hava Yolları, uçuş güvenliğinin öncelikleri olduğunu ifade edip bu zamana kadar 440 kişinin kara listeye alındığını açıkladı.

Uçuş güvenliğinin öncelikleri olduğunu ifade eden Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi yaptığı paylaşımda, “Uçuş güvenliğini tehdit eden, ekiplerimize sözlü ve fiili saldırıda bulunanları prosedür gereği süreli veya süresiz uçuştan men listesine alıyor ve kişiler hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Bu şekilde listede 440 kişi bulunuyor” açıklamasında bulundu.

Bilal Ekşi’nin bu açıklamasından kısa bir süre sonra Türk Hava Yolları uçağında istenmeyen bir olay daha yaşandı. Sanatçı İbrahim Tatlıses’in kızı Dilan Çıtak, uçakta kabin memuruna saldırdı. Polisler tarafından gözaltına alınan Dilan Çıtak da Türk Hava Yolları tarafından kara listeye alındı. Dilan Çıtak’la birlikte Türk Hava Yolları’nın kara listeye dahil ettiği yolcu sayısı 441’e yükselmiş oldu.

Türk Hava Yolları daha önce uçağa şırdanla giren sosyal medya fenomeni “Şırdancı Mehmet” ile Baruthane Pilavcısını kara listeye almıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
1
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
THY’nin kara listesinde kaç kişi var? Kara listeye dahil olan kişilere uçak bileti satılıyor mu?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir