1. Haberler
  2. Haberler
  3. BAE, Telegram CEO’sunun Gözaltına Alınması Sonrası Fransa’dan 80 Savaş Uçağı Siparişini İptal Etti

BAE, Telegram CEO’sunun Gözaltına Alınması Sonrası Fransa’dan 80 Savaş Uçağı Siparişini İptal Etti

Telegram CEO'su Pavel Durov'un Paris'te gözaltına alınmasının ardından Birleşik Arap Emirlikleri, Fransa'dan sipariş ettiği 80 savaş uçağını iptal etti. Olay, uluslararası bir krize dönüşürken, BAE ve Rusya, Durov'un serbest bırakılmasını talep etti. Elon Musk da Durov'a destek çağrısında bulundu.

featured

Telegram CEO’su Pavel Durov’un Paris’te gözaltına alınmasının ardından Birleşik Arap Emirlikleri, Fransa’dan sipariş ettiği 80 savaş uçağını iptal etti. Olay, uluslararası bir krize dönüşürken, BAE ve Rusya, Durov’un serbest bırakılmasını talep etti. Elon Musk da Durov’a destek çağrısında bulundu.

Telegram CEO’su Pavel Durov’un Paris’te gözaltına alınması sonrası, BAE Fransa’dan sipariş ettiği 80 adet savaş uçağını iptal etti.

Telegram’ın kurucusu ve CEO’su Pavel Durov, 24 Ağustos’ta Fransa’nın başkenti Paris’te gözaltına alındı. Telegram platformunda yasa dışı içeriklere erişim sağlandığı gerekçesiyle gözaltına alınan Durov’un süresi uzatılırken, olay uluslararası bir krize dönüştü.

Savaş Uçağı Siparişi İptal

Durov’un gözaltı süresinin uzatılmasının ardından, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Fransa’dan sipariş ettiği 80 adet savaş uçağı siparişini iptal etme kararı aldı. BAE’nin bu hamlesi, Durov’a yönelik muamelenin kabul edilemez olduğunu belirten bir tepki olarak değerlendirildi.

Rusya ve BAE’den Tepki

Rusya, Durov’un bir an önce serbest bırakılmasını talep ederek Fransa’ya nota verdi. BAE ise, vatandaşlarının haklarını koruma amacıyla bu adımı attığını açıkladı.

Elon Musk’tan Destek

Öte yandan, X platformunun sahibi Elon Musk, sosyal medya üzerinden Durov’un serbest bırakılması için çağrıda bulundu.

Fransa’nın bu gelişmelere nasıl yanıt vereceği ise merakla bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
BAE, Telegram CEO’sunun Gözaltına Alınması Sonrası Fransa’dan 80 Savaş Uçağı Siparişini İptal Etti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir