1. Haberler
  2. Savunma Sanayi
  3. İsrail’in Demir Kubbesi Varsa, Türkiye’nin de Çelik Kubbesi Olacak!

İsrail’in Demir Kubbesi Varsa, Türkiye’nin de Çelik Kubbesi Olacak!

Türk savunma sanayisi, Çelik Kubbeli Katmanlı Hava Savunma Sistemi'ni geliştirdi. Bu sistem, sensörler ve silahların entegre çalışmasını sağlıyor ve verileri Yapay Zeka yardımıyla karar vericilere iletiyor. HİSAR, KORKUT, GÖKER ve SİPER gibi sistemlerin entegre edildiği bu savunma kalkanı, Türkiye'nin hava sahasını güvence altına alacak.

featured

Türk savunma sanayisi, Çelik Kubbeli Katmanlı Hava Savunma Sistemi’ni geliştirdi. Bu sistem, sensörler ve silahların entegre çalışmasını sağlıyor ve verileri Yapay Zeka yardımıyla karar vericilere iletiyor. HİSAR, KORKUT, GÖKER ve SİPER gibi sistemlerin entegre edildiği bu savunma kalkanı, Türkiye’nin hava sahasını güvence altına alacak.

Çelik Kubbeli Katmanlı Hava Savunma Sistemi, Türk savunma sanayisi tarafından “sistem içinde sistem” olarak geliştirildi.

Çelik Kubbeli Katmanlı Hava Savunma Sistemi, sensörler ve silahların, havadan görüntülerin gerçek zamanlı olarak oluşturulup operasyon merkezine iletilmesini sağlayan yapılandırılmış bir ağ altında birbirleriyle entegre çalışmasını sağlıyor. Veriler, Yapay Zeka (AI) yardımıyla karar vericilerin eline geçiyor

Çelik Kubbe” Katmanlı Hava Savunma Sistemi, sistemin “beyni” olarak çeşitli hava savunma sistemlerini, radarları, elektro-optik sistemleri, iletişim modüllerini, Yapay Zekalı (AI) komuta kontrol istasyonlarını barındıracak

KORKUT, HİSAR-A+, GÖKDEMİR, GÖKER, GÖKBERK,SUNGUR, HİSAR-O+ ve SİPER’den oluşan hava savunma sistemleri entegre bir şekilde görev yapabilecek

Ayrıca hedeflerin tespiti, takibi ve sınıflandırılması ile görevli radar bileşenleri, elektro-optik sistemler de Çelik Kubbe Katmanlı Hava Savunma Sistemi içerisinde entegre bir şekilde çalışacak.

Rus yapımı S-400 “Triumf” hava savunma sistemine rakip olduğu söylenen ASELSAN firmasının geliştirdiği “SiPER” uzun menzilli hava savunma sistemi, bu yılın sonundan itibaren Türk hava sahasını koruma görevine başlayacak. SiPER Blok 1 füzesini kullanıyor

Geçtiğimiz yıl testlerine başlanan SiPER Block II füzesi, 150 kilometreye kadar hava hedeflerini vurabilecek, hava tehditlerine karşı daha yetenekli ve etkili olacak şekilde tasarlandı.

Geliştirilmekte olan SiPER Block 3 füzesi ise 200 km’nin üzerinde mesafeye kadar hava hedeflerini vurabilecek hava savunma sistemine sahip olacak.

-Defense Security

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
İsrail’in Demir Kubbesi Varsa, Türkiye’nin de Çelik Kubbesi Olacak!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir