1. Haberler
  2. Haberler
  3. Almanya’dan Türk Vatandaşlarına Vize Şoku!

Almanya’dan Türk Vatandaşlarına Vize Şoku!

Almanya, 2023 yılında Türk vatandaşlarına en fazla vize reddi veren ülke oldu. Vize başvurularının yüzde 26,1'i olumsuz sonuçlandı. İzlanda ve Baltık ülkeleri ise en kolay vize alınan destinasyonlar olarak öne çıkıyor.

featured

Almanya, 2023 yılında Türk vatandaşlarına en fazla vize reddi veren ülke oldu. Vize başvurularının yüzde 26,1’i olumsuz sonuçlandı. İzlanda ve Baltık ülkeleri ise en kolay vize alınan destinasyonlar olarak öne çıkıyor.

2023 yılında Almanya, vize başvurularında Türklere en fazla ret veren ülke olarak öne çıktı. Almanya’ya yapılan vize başvurularının yüzde 26,1’i reddedildi ve bu oranla dünya şampiyonu oldu. 1,5 milyar nüfuslu Çin’i bile 9’a katlayan bu yüksek ret oranı, Türk vatandaşları için ciddi bir engel oluşturdu.

Almanya’da Yüksek Vize Ret Oranları

Almanya, Avrupa’da Türklere en çok vize reddi veren ülke konumunda. 2023 yılında Türkiye’den Almanya’ya yapılan 253 bin vize başvurusundan yüzde 26,1’i reddedildi. Bu, her 100 Türk’ten 26’sının vize başvurusunun olumsuz sonuçlandığı anlamına geliyor. Ayrıca, kaçak yollarla Almanya’ya giden Türklerin yüzde 90’ının iltica talepleri de reddedildi ve bu kişiler sınır dışı edilmek için sıra bekliyor.

Avusturya ve Diğer Ülkeler

Avusturya da vize başvurularında yüksek ret oranlarıyla dikkat çekiyor. Avusturya’dan en çok vize reddi alanlar Hintliler olup, ret oranı yüzde 19,2 olarak kaydedildi. Türk vatandaşlarının Avusturya’dan vize ret oranı ise yüzde 17,7. Üçüncü sırada yüzde 8,3 ile Çinliler bulunuyor.

En Kolay Vize Veren Ülkeler

Türk vatandaşlarına en kolay vize veren ülkeler arasında İzlanda, Baltık ülkeleri ve Finlandiya yer alıyor. İzlanda, en düşük vize ret oranına sahip ülke olup, vize başvurularının sadece yüzde 2,2’si reddediliyor. İsviçre ve Letonya da düşük ret oranlarıyla öne çıkıyor; İsviçre’de bu oran yüzde 10,7, Letonya’da ise yüzde 11,7 olarak kaydedildi.

İzlanda, Schengen vizesi almak için en kolay ülke olarak belirlenmiş durumda. Aynı zamanda, vize işlemlerinin hızlı bir şekilde tamamlanması da İzlanda’yı cazip kılıyor. Baltık ülkeleri ve Finlandiya’da da Türk vatandaşlarına vize ret oranları düşük olup, vize işlemleri hızlı ve sorunsuz ilerliyor.

Bu veriler, Türk vatandaşlarının Avrupa’ya seyahat ederken karşılaştıkları zorlukları ve hangi ülkelerin daha kolay vize sağladığını göstermesi açısından önemli. Almanya’nın yüksek ret oranları, Türk vatandaşlarının Avrupa seyahat planlarını etkilerken, İzlanda ve Baltık ülkeleri gibi destinasyonlar daha cazip hale geliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
sinirli
Sinirli
Almanya’dan Türk Vatandaşlarına Vize Şoku!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir