1. Haberler
  2. Gündem
  3. Titra Teknoloji ve Airbus, ALPİN İnsansız Helikopteri İçin Yenilikçi İşbirliği Başlatıyor

Titra Teknoloji ve Airbus, ALPİN İnsansız Helikopteri İçin Yenilikçi İşbirliği Başlatıyor

featured

Titra Teknoloji, Airbus ile imzaladığı protokolün ardından Alpin insansız helikopteri için yeni bir döneme adım attı. Yapılan işbirliği sayesinde, deniz platformlarından bağımsız olarak otonom olarak kalkış ve iniş yapabilen bir insansız helikopter geliştirme hedefi güdülüyor.

Bu ortaklık kapsamında, Airbus’un sunduğu DeckFinder konumlandırma sistemi, helikopterin konumunu üç boyutlu olarak belirleyerek uydu bağlantısının olmadığı durumlarda bile güvenli inişleri sağlamayı amaçlıyor. İki şirketin yürüteceği çalışmalar, önümüzdeki altı ay içinde tamamlanarak projenin önemli bir aşaması geçilmiş olacak.

Titra Teknoloji’nin İcra Kurulu Başkanı Abdulkadir Şener: “Helikopterin gemiye inmesi biraz kompleks bir proje. Airbus ile projemizin fokusunda bu var. ALPİN’i gemiye inebilen bir platform haline dönüştürmek için iş birliği protokolü yaptık. Bunun sonrasında da Airbus ile farklı iş birliği projeleri yapmayı ümit ediyoruz. Deniz taşıtlarına hareket halindeyken helikopterin kalkması ve inmesi çözülmesi zor problemlerden bir tanesidir. Bunu yapabilen de çok az sayıda çözüm var. ALPİN de bunlardan bir tanesi olacak önümüzdeki 6 ay içinde.

Bundan sonra ALPİN’i sadece Kara Kuvvetleri’nin, Özel Kuvvetler’in değil, Deniz Kuvvetleri’nin de kullanımına sunmuş olacağız. Platformda temelde çok büyük değişiklikler yok. Otopilotunu Titra’nın kendisinin geliştirdiği bir platform. Birtakım donanım ve yazılım entegrasyonunu içeren bir süreç. Beraber bir geliştirme yapılacak. Airbus’ın bununla ilgili bir tecrübesi var. Bu tecrübeden istifade etmek istiyoruz. Onların da bu sınıfta bir platformla şimdiye kadar bu konuda bir çözümü yoktu. Onlar da kendilerine bu kabiliyeti kazandırmış olacaklar. İki taraf da bu konuda çok heyecanlı” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Titra Teknoloji ve Airbus, ALPİN İnsansız Helikopteri İçin Yenilikçi İşbirliği Başlatıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir