1. Haberler
  2. Savunma Sanayi
  3. İstanbul’dan kalkan An-124 kargo uçağı, Tunus’a Ejder 6×6 zırhlı muharebe aracı taşıdı

İstanbul’dan kalkan An-124 kargo uçağı, Tunus’a Ejder 6×6 zırhlı muharebe aracı taşıdı

Tunus’a Nurol Makine tarafından üretilen Ejder 6×6 zırhlı muharebe aracının teslim edildiği iddia edildi.

featured

Tunus’a Nurol Makine tarafından üretilen Ejder 6×6 zırhlı muharebe aracının teslim edildiği iddia edildi.

Tunus’a Nurol Makine tarafından üretilen Ejder 6×6 zırhlı muharebe aracının teslim edildiği iddia edildi. Gerjon isimli Twitter kullanıcısı tarafından yapılan paylaşımda Antonov Airlines’a bağlı An-124 kargo uçağının İstanbul’dan Tunus’a gittiği aktarılmakta.

Bu kapsamda uçağın Nurol Makine tarafından geliştirilen Ejder 6×6 zırhlı muharebe araçlarını taşıdığı iddia edilmekte.

DefenceTurk’ten Yusuf Emir Işık’ın haberine göre, Nurol Makine’nin Ejder 6×6 zırhlı muharebe aracının üretimini durdurduğu biliniyordu. Nurol Makine’nin çoğunluk hissedarı olduğu FNSS’in ürünü Pars 6×6 zırhlı araçlarına pazarı bıraktığı aktarılmaktaydı.

Bu kapsamda kasım ayının sonunda FNSS PARS IV 6×6 MKKA FNSS tesislerinde Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail’in de katıldığı törenle teslim edilmişti. FNSS Genel Müdürü Nail Kurt törende yaptığı konuşmada, “PARS IV 6X6 Mayına Karşı Korumalı Araç projesinde 12 araçtan 9’u teslim edildi. 3’ünü bugün teslim ediyoruz.” açıklamasında bulunmuştu.

Katmerciler’den Tunus’a tank taşıyıcı lowbed treyler teslimatı!

T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Aralık 2020’de, Türk savunma sanayii firmalarının Tunus’a 150 milyon dolar tutarında ihracat için imza attığını duyurmuştu. Bu bağlamda Katmerciler tank taşıyıcı ve tanker gibi çeşitli araçlarını Tunus güvenlik güçlerinin hizmetine sunacaktı. Defence Turk tarafından edinilen bilgiye göre Katmerciler ile Tunus Silahlı Kuvvetleri heyetlerinin yer aldığı kabul testleri başarıyla tamamlandı. Kabul faaliyetlerinde Katmerciler’in tank taşıyıcı lowbed treylerı üzerinde Tunus ordusunun M60 ana muharebe tankı yer aldı.

Afrika’da sivil ürünleri ile güçlü bir varlığa sahip olan Katmerciler, Tunus’a bu teslimatını savunma alanındaki varlığını daha da artıracak. Katmerciler daha önce Kenya ve Uganda’ya ihracat yapmıştı ayrıca yakın zaman önce Gambiya’ya Hızır zırhlı teslimatı gerçekleştirmişti.

Katmerciler İcra Kurulu Başkan Vekili Furkan Katmerci geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada “Afrika başta olmak üzere dünyanın farklı noktalarından dost ülkelere yönelik ihracat hamlemiz sürüyor.” diyerek ihracat çalışmalarına devam edeceklerini belirtmişti.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
İstanbul’dan kalkan An-124 kargo uçağı, Tunus’a Ejder 6×6 zırhlı muharebe aracı taşıdı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir