1. Haberler
  2. Savunma Sanayi
  3. Endonezya’ya ANKA teklifi

Endonezya’ya ANKA teklifi

featured

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ),  Endonezya Savunma ve Havacılık Endüstrisi şirketlerinin yoğun katılımıyla 14 Ağustos 2018’de Jakarta’da Endonezya Savunma Bakanlığının İnsansız Hava Aracı Sistemi İhalesi gibi iki taraflı fırsatla ilgili olası işbirliği konusunda bir çalıştay gerçekleştirdi.  TUSAŞ, ürünlerinin tanıtımı ve iş birliklerini geliştirmek amacıyla Endonezya’nın başkenti Cakarta’da “TUSAŞ-Endonezya Endüstriyel İş birliği Günü” etkinliği düzenledi.

TUSAŞ,  Endonezya insansız hava araçları ihalesi aracılığıyla, ANKA’nın kanıtlanmış yeteneklerini yeni zirvelere taşımak için, Endonezya’nın savunma ve havacılık endüstrisi şirketleriyle işbirliği yapmak istiyor. TUSAŞ, sürekli olarak vurguladığı gibi ANKA’nın İstihbarat, Gözetim, Hedef Tespit ve Keşif sistemi ile Endonezya’nın özel gereksinimlerini karşılamyacağına inanıyor.

TUSAŞ’tan yapılan açıklamada Türkiye ve Endonezya arasındaki ilişkinin insansız hava araçları sistemi ile sınırlı olmayacağı, tüm tarafların orta vadede yerel ve küresel pazarlardaki iş hedeflerini ilerletmek için fırsatlar sunacağı, bunun sürdürülebilir, uzun vadeli bir kazan-kazan ilişkisi olacağı vurgulandı.

Türkiye, Endonezya’daki insansız hava aracı (İHA) ihalesinde kısa listeye kalan 4 ülkeden biri oldu.  Türkiye ile birlikte, Çin, Fransa ve İsrail’in yer alacağı Endonezya’daki İHA ihalesinin 24 Ağustos’ta yapılması planlanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Endonezya’ya ANKA teklifi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir