Turizm

Yunanistan’a kapıda vizenin maliyeti ne kadar olacak?

Türk vatandaşlarının Yunan Adaları’na girişi için kapıda vize uygulaması başlatan Yunanistan’da 60 euroluk vize ücretinin feribot firmaları ve Yunan tarafının da ekstra ücret talep ettiği gerekçesiyle girişi maliyetinin 90 euroya çıktığı belirtiliyor.

Türk vatandaşları için 5 Yunan Adası’na kapıda vize uygulaması başlatan Yunanistan, diğer 5 ada için de uygulamanın yakın zamanda başlatılacağını açıkladı.

30 Martta İstanköy (Kos), Midilli (Lesvos), Rodos, Sisam (Samos) ve Sakız (Chios) adaları için başlatılan uygulama yakın zamanda İleryoz (Leros), Limni (Limnos), Kelemez (Kalimnos), Meis (Kastelorizo) ve Sömbeki (Simi) adaları için de geçerli olacak.

Öte yandan sadece bir geçiş için geçerli olacak vizenin ücreti 60 euro olarak belirlenirken feribot firmaları ve Yunan tarafının da ekstra ücret talep ettiği gerekçesiyle Yunan adalarına giriş maliyetinin 90 euroyu bulduğu belirtiliyor.

Hürriyet’in haberine göre, adaya gitmek için 60 euro vize ücreti isteniyor. Ancak gereken evrakları kendiniz hazırlasanız da aracı firmaya evraklarınızı teslim etmeniz gerekiyor. Yunan tarafı aracı firmaları şart koşuyor. Bu sebeple evraklarınızı aynı gün içerisinde teslim edip adaya gidemiyorsunuz, 3-4 gün öncesinden aracı firmaya iletmek zorundasınız. Bu da hizmet bedeli adı altında ek bedel ödemenize sebep oluyor. Bazı bölgelerde 30 euro gibi yüksek rakamlar talep ediliyor.

İşlemler feribot firmaları arayıcılığıyla yapılıyor ya da bir acenteyle anlaşıp evraklarınızı teslim edebiliyorsunuz. Çoğu gemi firması 20 euro hizmet bedeli talep diyor. Örneğin Ayvalık’taki bir feribot firması “10 eurosunu biz 10 eurosunu da Midilli tarafı alıyor” diyor. Eğer bu ödeme yapılmazsa evraklarınız işleme alınmıyor. Ayrıca gidilecek adaya göre de 35-80 euro arası feribot ücreti de maliyete ekleniyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu