Yeni Nesil Altay Tankı: Modern Muharebe için Yenilendi

Yeni nesil Altay tankı, dijital teknolojiler ve gelişmiş zırh sistemi ile TSK'nın modern muharebe ihtiyaçlarını karşılıyor

Yeni Nesil Altay Tankı Modern Muharebe için Yenilendi

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı projesiyle BMC Savunma tarafından üretilen yeni nesil Altay tankı, modern muharebe ortamının koşullarına uygun olarak yenilendi.

Altay Tankı: Muharebe Kabiliyeti Artırıldı

Birçok alt sistemi yerlileştirilen, güncellenmiş teknolojiler ve yenilikler eklenerek muharebe kabiliyeti artırılan Altay tankına, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından son yıllarda icra edilen operasyonlar çerçevesinde edinilen tecrübelere ilişkin ilave özellikler kazandırıldı.

Dijital Teknolojilerin Kullanımı Artırıldı

Altay’da dijital teknolojilerin kullanımı artırıldı. Bu sayede tank, düşman unsurlarını tespit etmek, hedeflerini belirlemek ve ateş etmek için daha hassas ve hızlı şekilde kullanılabilecek. Yeni Altay’ın atış kontrol sistemi, Lazer Mesafe Ölçer (LRF) ve hassas Görüntü Sabitleyici Stabilizasyon Sistemi gibi modern teknolojileri içeriyor. Bu sayede tank, uzun mesafelerde hedefleri tespit edip yüksek vuruş oranıyla angajman sağlayabilecek.

3+ Nesil Tank Koruma Özelliği

Yeni Altay, 3+ Nesil tank olma özelliğine sahip olup, modüler olarak pasif koruma sağlayan gelişmiş zırh modülleri ve aktif koruma sağlayan AKKOR Aktif Koruma Sistemi ile donatılmıştır. Bu sayede hibrit koruma konseptiyle dosta güven, düşmana korku salmaktadır.

Birçok Sistem Yerlileştirildi

Yeni Altay’da 12,7 mm ve 7,62 mm silah sistemleri başta olmak üzere birçok sistem yerlileştirildi. Mühimmat rafları, kule çember dişlisi, rotor, düz periskoplar, nişancı ikinci derece yardımcı görüş sistemi, kayar bilezik, elle ateşleme sistemi, yakıt-ısıtma ve sintine pompaları, hidrolik pompalar, yol tekeri ve soğutma yeleği gibi sistemler yerli olarak üretilmiştir. Yeni Altay, güncellenmiş teknolojisi, geliştirilmiş zırh sistemi ve artırılmış hareket kabiliyeti ile TSK’nın ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlanmış modern bir muharebe tankıdır.

Altay Tankı Nedir?

Altay, Türkiye’de geliştirilen 3 nesil ana muharebe tankıdır. Milli Tank Üretim Projesi (MİTÜP) çerçevesinde 30 Mart 2007’de yapılan Savunma Sanayi İcra Komitesi toplantısı sonucunda Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından proje ana yüklenicisi olarak Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi A.Ş. belirlenmiştir. İsmini Kurtuluş Savaşı’nda 5. Süvari Kolordusu’nu komuta eden Fahrettin Altay’dan almıştır.

Volkan-III tank atış kontrol sistemi ve tank komuta kontrol muhabere bilgi sistemi Aselsan tarafından tasarlanacak ve üretilecek, 120 mm’lik 55 kalibre ana silah sistemi, MKE tarafından, modüler zırh paketi ise Roketsan tarafından üretilecektir.

Üretilecek Altay Tankı Güç Grubu:

  • V-12 yapısında ve ~26 litre hacminde
  • Transmisyon ile birlikte toplam 5,5 metreküplük hacim
  • 2 adet yüksek basınçlı turbo şarj ile beslenmesi
  • Common-Rail enjeksiyon sisteminin kullanılması
  • 5 ileri 3 geri vites geçişine sahip olması
  • Tankın kendi ekseninde her iki yöne de 360° nokta dönüşüne imkân sağlaması
Exit mobile version