1. Haberler
  2. Havacılık
  3. Ukrayna, Antonov An-225 Mriya’yı Yeniden Üretmeye Hazırlanıyor!

Ukrayna, Antonov An-225 Mriya’yı Yeniden Üretmeye Hazırlanıyor!

Ukrayna, dünyanın en büyük kargo uçağı Antonov An-225 Mriya'nın yeniden üretileceğini duyurdu. Projenin ayrıntıları henüz netlik kazanmazken, teknik ve finansal zorluklar büyük bir engel oluşturuyor.

featured

Ukrayna, dünyanın en büyük kargo uçağı Antonov An-225 Mriya‘nın yeniden üretileceğini duyurdu. Projenin ayrıntıları henüz netlik kazanmazken, teknik ve finansal zorluklar büyük bir engel oluşturuyor.

Ukrayna, Antonov An-225 Mriya dev kargo uçağını yeniden üretileceğini duyurdu. Ukrayna haber ajansı Ukrinform’un haberine göre, açıklama devlet savunma şirketi Ukroboronprom’un Denetim Kurulu Başkanı David Lomdzharia tarafından yapıldı.

Lomdzharia, 9-11 Temmuz 2024 tarihleri arasında Washington DC’de düzenlenen NATO Zirvesi’nin oturum aralarında bu açıklamayı yaptı. Ukraynalı yetkili, projeyle ilgili ek ayrıntılar veya tahmini zaman çizelgesi hakkında bilgi vermedi.

Antonov AN225 geçen yıl İstanbul’a gelmişti.

Uçabilen tek An-225, Rus işgalinin ilk aşamalarında, Kyiv yakınlarındaki Hostomel Havaalanı için yapılan çatışmalar sırasında tamamen yok edildi.

Bir diğer yarı tamamlanmış gövde ise Sovyet döneminin sonlarından beri depoda bekletiliyor. Ancak, bu gövdenin korunma durumu belirsizliğini koruyor ve modern teknolojiyle güncellenmesinin mümkün olup olmadığı bilinmiyor.

Ukraynalı yetkililer, Mriya’yı yeniden inşa etme veya üretme fikrini daha önce de gündeme getirmişti. Kasım 2022’de CNN, dünyanın en büyük uçağı olan Mriya’yı yeniden inşa etme planlarına ilişkin haber yapmıştı. Ancak, teknik zorlukların yanı sıra, projenin yüz milyonlarca ila milyarlarca ABD doları arasında yatırım gerektireceği tahmin ediliyor.

Bu doğrultuda, Ukrayna’nın An-225 Mriya’yı yeniden inşa etme kararlılığı sürüyor, ancak projenin hayata geçirilmesi için gereken finansal ve teknik zorlukların nasıl aşılacağı belirsizliğini koruyor.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Ukrayna, Antonov An-225 Mriya’yı Yeniden Üretmeye Hazırlanıyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir