1. Haberler
  2. Hava Yolları
  3. Uçaklarda ayakta yolcu mu taşınacak? Ryanair’den tartışma yaratan fotoğraf için açıklama

Uçaklarda ayakta yolcu mu taşınacak? Ryanair’den tartışma yaratan fotoğraf için açıklama

Sosyal medyada hızla yayılan “ayakta koltuk” iddiaları gündem oldu. Yolcuların yarı dik pozisyonda seyahat edeceği öne sürülen sistemle ilgili Ryanair'den resmi açıklama geldi. İrlandalı havayolu, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

featured

Sosyal medyada hızla yayılan “ayakta koltuk” iddiaları gündem oldu. Yolcuların yarı dik pozisyonda seyahat edeceği öne sürülen sistemle ilgili Ryanair’den resmi açıklama geldi. İrlandalı havayolu, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

Ryanair’den konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Bu tür bir planımız bulunmamaktadır,” denilerek iddialar kesin bir dille reddedildi. Öte yandan koltuk tasarımında adı geçen İtalyan üretici Aviointeriors da, Skyrider adlı bu konseptin 2012 yılında tanıtılan deneysel bir model olduğunu ve halihazırda resmi ürün portföylerinde yer almadığını belirtti.

Tartışma 15 sene öncesine dayanıyor

İddiaların kaynağı olarak ise Ryanair CEO’su Michael O’Leary’nin geçmişte yaptığı sıra dışı açıklamalar gösteriliyor. O’Leary, 2010 yılında uçuş maliyetlerini düşürmek amacıyla “ayakta seyahat” fikrini kamuoyuyla paylaşmış, 2009’da ise uçak içi tuvaletlerin ücretli olması ve kilolu yolculardan ek ücret alınması gibi tartışmalı önerilerde bulunmuştu. Ancak bu fikirlerin hiçbiri somut bir plan aşamasına gelmedi ve çoğu zaman reklam stratejisi olarak değerlendirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
2
sinirli
Sinirli

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir