Türkiye İngiltere uçuşlarını yasaklayacak mı?

UCAK GENEL 1

İngiltere’de görülen yeni koronavirüs mutasyonu Avrupa’yı korkutuyor. Almanya, Hollanda, Belçika, Avusturya, İtalya ve Bulgaristan ada ülkesine havayolu ulaşımını durdurdu. Almanya da uçuşları durdurmaya hazırlanıyor. Avrupa’da bu gelişmeler yaşanırken gözler Türkiye’ye çevrildi.

Wuhan’daki virüsün yayılmasının ardından Çin’e daha sonra İran’a uçuşları durduran Türkiye’nin nasıl bir karar alacağı merak edilmeye başlandı. Türkiye’den 3 şirket, İngiltere’den de bir şirket yolcu taşımacılığı yapıyor. Alınacak kararlarla bu seferlerin durdurulması söz konusu olabilir.

THY İNGİLTERE’DE 4 NOKTAYA UÇUYOR

Türk Hava Yolları İngiltere’nin 4 farklı noktaya sefer düzenliyor. THY, Londra Heathrow Havalimanı’na haftada 14, Manchester Havalimanı haftada 7, Londra Gatwick Havalimanı’na haftada 4, Birmingham Havalimanı ise haftada 3 uçuş düzenliyor. Türk Hava Yolları ocak ayında seferlerini artırmayı planlıyor.

İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR’DEN

Türk Hava Yolları’nın alt markası Anadolu Jet ise günlük olarak Ankara Esenboğa ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Londra’nın Stansted Havalimanı’na sefer düzenliyor. Pegasus Hava Yolları ise günlük olarak İngiltere’ye İstanbul ve İzmir’den sefer düzenliyor. İngiltere’nin bayrak taşıyıcı havayolu şirketi British Airways de Londra Heathrow Havalimanı’ndan İstanbul Havalimanı’na sefer düzenliyor.

Süreci takip eden Türk Hava Yolları operasyonlarından herhangi bir değişikliğe gitmedi. İlgili birimlerin kararı sonrası THY de anlık olarak durum güncellemesi yapacak.

 

Exit mobile version