Türbülans Kabusu: Air New Zealand Uçağında 2 Yaralı!

Türbülans-Kabusu--Air-New-Zealand-Uçağında-2-Yaralı!

Air New Zealand’a ait Wellington-Queenstown iç hat uçuşunda türbülansa giren uçakta, bir kadın yolcu ve bir kabin görevlisi yaralandı. Türbülans sırasında devrilen dolu kahve potu ve ani düşüşler ciddi yaralanmalara yol açtı. Yaralılar tedavi için hastaneye sevk edildi.

Air New Zealand’a ait bir uçak Wellington’dan Queenstown’a gerçekleştirilen bir iç hat uçuşunda türbülansa girdi ve iki kişi yaralandı. Olay, uçuş ekibinin ikram servisi yaptığı sırada meydana geldi.

Türbülans sırasında uçak aniden alçalınca, dolu bir kahve potu devrildi ve bir kadın yolcunun üzerine döküldü. Kadın yolcu yanık yaraları alırken, bir kabin görevlisi ise uçağın tavanına çarparak yaralandı.

NZ607 sefer sayılı uçuş, Wellington Uluslararası Havalimanı’ndan (WLG) Queenstown Uluslararası Havalimanı’na (ZQN) düzenlenen planlı bir seferdi. Uçuş, Air New Zealand’ın 17 adetlik Airbus A320-200 filosundan biri olan ZK-OXH tescilli uçakla gerçekleştirildi. Flightradar24’ten elde edilen verilere göre, uçak 16 Haziran 2024’te yerel saatle 14:02’de Wellington’dan havalandı. Uçak, hedefe doğru 34.000 fit (10.363 metre) seyir yüksekliğine tırmandı. Türbülans olayının ardından uçuş, Queenstown’a normal bir iniş yaptı ve yerel saatle 15:12’de iniş gerçekleştirdi. Kapıya yanaşan uçağa paramedikler girerek yaralılara müdahale etti ve iki kişi daha fazla tedavi için yerel Lakes District Hastanesi’ne götürüldü.

Yeni Zelanda Herald’a göre, Hato Hone St John Ambulans Servisi sözcüsü, iki yaralının Lakes District Hastanesi’ne sevk edildiğini ve her ikisinin de ‘orta’ derecede yaralı olduklarını doğruladı.

Uçuşta bulunan bir görgü tanığı, Crux web sitesine yaptığı açıklamada, “Uçuş görevlileri kahve/çay servisi yapıyordu ve dolu kahve potu bir kadın yolcunun üzerine döküldü. Yanıklar aldı ve bir paramedik ona müdahale etti. Uçuş sonunda Queenstown’a iniş yaptığımızda kadın yolcu ambulansla hastaneye gönderildi. Varışta ambulanslar bekliyordu. Bazı yerlerinde kabarcıklar oluşmuştu,” dedi.

Bir başka görgü tanığı ise, “Kabin ekibinden biri bize nasıl ayağa kalktığını ve tavanı vurduğunu anlattı. Seyahatlerimde böyle ani ve şiddetli bir türbülans hiç yaşamadım. Ani sallantılar ve düşüşler, hafifçe yana eğilmek, rollercoaster’da hızla aşağı düşüp sonra hızla yükselmek gibi hissettirdi. Ani ve sürpriz oldu. Uçuşun geri kalanında kahve/çay servisi yapılmadı,” diye ekledi.

Air New Zealand’ın Operasyonel Bütünlük ve Güvenlikten Sorumlu Baş Görevlisi Kaptan David Morgan, olay sırasında bir yolcu ve bir mürettebat üyesinin yaralandığını doğruladı.

Exit mobile version