THY’den üniformalar için yeni uygulama

featured

Türk Hava Yolları, kabin memurlarının giydiği üniformalarla ilgili yeni bir uygulamaya geçti. Buna göre ‘Grooming check’ (hazırlık kontrolü) adı altında bir birim açılacak. Bu birim kabin memurlarının kıyafetlerini kontrol edecek. Türk Hava Yolları bu uygulamayla  Üniformaların THY’nin marka prestijini en iyi şekilde yansıtabilmesi ve yolcuların üzerindeki görsel etkisinin en üst düzeyde tutulabilmesini amaçlıyor.

YARINDAN İTİBAREN BAŞLIYOR

Türk Hava Yolları’nın yarın başlayacağı uygulama ile uçuş öncesi kabin amirleri, Kontrol Kabin Amirliği noktalarına girecek. Kabin memurlarının üniforma uygunluğu ise görev süresi boyunca kabin amirlerinde olacak. Alan nöbeti görevi olan kabin ekipleri ise üniforma uygunluğu teyidini Kontrol Kabin Amirliği noktalarında alacak.

THY’den kabin ekiplerine gönderilen mesajı Airporthaber yayınladı. THY’nin mesajında şu ifadelere yer veriliyor:

Değerli Kabin Ekiplerimiz,

Üniformamızın marka prestijimizi en iyi şekilde yansıtabilmesi ve yolcularımız üzerindeki görsel etkisinin en üst düzeyde tutulabilmesi adına tüm kabin ekipleri tarafından özenle ve aynı standartta kullanılması büyük önem arz etmektedir.

Aramıza katılan yeni ekip arkadaşlarımızla giderek büyüyen ailemiz bizleri daha güçlü kılarken, uçuş öncesi uygunluk kontrollerinin istenilen standartlara uygun olarak yapılmasını zorlaştırabilmektedir.

Bu doğrultuda revize edilen PR.71.022 Kabin Operasyon Oda Görev Prosedürü uyarınca 20.11.2019 tarihi itibarıyla IST/SAW ekip odalarımızda yeni Grooming Check uygulamasına başlanacaktır. Bu uygulama ile Kontrol Kabin Amirliği noktalarında uçuş öncesinde sadece kabin amirlerimiz üniforma uygunluk kontrolüne girecek olup, görevi süresince kabin memurlarımızın üniforma kullanım ve temsil kontrolü ise bizzat seferin kabin amiri/amirleri tarafından yapılacaktır.

Alan nöbet görevi olan tüm kabin ekiplerimizin (KA/KM) ise Kontrol Kabin Amirliği noktasına giderek üniforma uygunluk teyidi almaları gerekmektedir.

Uçuş görevini gerçekleştirmek için yoklamalarını yapan kabin memurlarımız random seçilerek Kontrol Kabin Amirliği’ne üniforma kontrolü için davet edilebileceklerdir.

Yeni uygulama ile;


• Kabin amirlerimizin üniforma uygunluk kontrolleri, Kontrol Kabin Amirliği noktasında Grooming Check görevi yapan kontrol kabin amirleri/kontrol memurları (kabin) tarafından yapılacaktır.

• Kabin memurlarının üniforma uygunluk kontrolleri, ilgili seferin kabin amirleri tarafından yapılacak olup uygun değerlendirilmeyen kabin ekibi üyesi Kontrol Kabin Amirliği’ne yönlendirilecektir.

• Uçuş esnasında tespit edilen tüm üniforma uygunsuzluklarının UDS sistemi, UDS formu atanmayan seferlerde ise Kabin Personel İşleri Şefliği Elektronik Yazışma Formu üzerinden bildirilmesi gerekmektedir.

• Operasyonel aksaklığa ve tehire sebebiyet vermemek adına alan nöbet görevi olan tüm kabin ekiplerimizin imza saatlerinde Kontrol Kabin Amirliği’ne giderek Grooming Check görevi yapan kontrol kabin amirlerinden/kontrol memurlarından (kabin) üniforma uygunluk teyidi almaları gerekmektedir.

Göreviniz süresince üniforma temsiline ve kullanımına ilişkin yapılacak olan tüm kontroller ‘EK 10.71.007 Kabin Ekibi Üniforma Kullanımı ve Temsil El Kitabı’nda  yer alan maddeler doğrultusunda  yapılacak.

Bilgi edinmeniz ve gereği hususunu rica eder, emniyetli uçuşlar dileriz.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
THY’den üniformalar için yeni uygulama