THY’den emeklilere özel karar: Bir yıl dışardan danışmanlık tavsiyesi

logo-thy1

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu, emekliliği gelmiş çalışanlar için yeni bir karar aldı. Bu karara göre; emeklilik dönemi gelen personele emekliye ayrılması konusunda teşvik olması için dışarıdan danışmanlık görevi verilecek.

AirportHaber’in edindiği bilgiye göre; THY’de emekliler için çok önemli bir adım atıldı. 15 Haziran itibarıyla alınan kararı emekliliği gelmiş personeline duyuran THY, söz konusu çalışanların ayak diretmeden emekliye ayrılması için bağlı olduğu birime dışarıdan danışmanlık hizmeti verebileceği ve 12 ay boyunca da bu kapsamda maaş ödeneceği öğrenildi.

Bu karar kapsamında;

THY’de en az 10 yıl çalışma süresi bulunan çalışanlar, sigortalılık süresi ile prim ödeme günü sayısı dolmuş ve yaş şartlarını kapsayarak emeklilik hakkı doğan personel danışmanlık hizmetinden faydalanabilecek.

Emekli olacak personel, en son görev yaptığı başkanlığa bağlı olarak dışarıdan danışmanlık verecek ve 12 ay boyunca bu danışmanlık hizmetinden maaş almaya devam edecek.

Bu ücretin, personelin son brüt ücretinin yüzde 50’sine denk gelecek şekilde ödeme yapılacağı, Müdürler için grup müdür ücreti bazında, şefler için de en son unvanının son güncel ikramiye esas ücretine şeflik ücreti de ilave edilerek belirleneceği öğrenildi.

Öte yandan bu kapsama giren personellerin özel sağlık sigortası imkanından da faydalanacağı bildirildi.

Kaynak: AirportHaber

Exit mobile version