THY ve Pegasus negatif test sonucu olmayan yolcuları taşımayabilir

Almanya'da Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı protesto etmek isteyen PKK-PYD sempatizanları Frankfurt Havalimanı’nda Türk Hava Yolları'nın gişelerine saldırdı.

Alman hükümetinin Türkiye’den gelecek yolcular için aldığı “test zorunluluğu” kararı sonrası havayolu şirketleri yeni düzenleme yapmaya hazırlanıyor. Türk Hava Yolları ve Pegasus Hava Yolları, Türkiye’den Almanya’ya gidecek olan yolculardan uçuştan 48 saat önce PCR testi istemesi bekleniyor. PCR testi pozitif çıkan yolcular uçağa alınmayacak. 14 gün boyunca Türkiye’de karantinada kalacak yolcular negatif testi sunmasının ardından Almanya’ya gidebilecek.

“Türkiye’ye özel düzenleme”

Konu bugün, Alman hükümetinin olağan basın toplantısında da gündeme geldi. Gazetecilerin ısrarlı soruları üzerine Alman Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Christofer Burger, bu koşulların Türk hükümeti ile varılan bir mutabakatı yansıttığını açıkladı.

“Bu Türkiye için özel bir düzenlemedir” bilgisini paylaşan Burger, “Türkiye’den ayrılmadan test yaptırmak bir zorunluluk. Bu konuda Türkiye ile mutabakat sağlandı ve Türkiye ülkeden ayrılanlardan bu testi göstermelerini isteyecek” dedi.

Hükümet sözcü vekili Ulrike Demmer de, test yaptırma zorunluluğunun Türkiye’den Almanya’ya dönecek “herkese” getirildiğini söylerken, bunun halk sağlığına verilen değer ve önceliği yansıttığını aktardı, “ister uçak, ister araba isterse trenle olsun, dönecek olan herkes 48 saati geçmemiş bir test yaptırmak zorunda” dedi.

Yalnızca test sonucu negatif olanların Almanya’ya seyahat edebileceklerini söyleyen Demmer, test sonucu pozitif çıkanların Türkiye’de 14 günlük karantinada kalmak zorunda olacaklarını kaydetti.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
THY ve Pegasus negatif test sonucu olmayan yolcuları taşımayabilir