THY Genel Kurulu’nda hangi kararlar alındı?

featured

THY’nin Olağan Genel Kurulu sona erdi. Toplantı tutanağı ve alınan kararlar KAP’a açıklandı.

Türk Hava Yolları’nın (THY)2020 Olağan Genel Kurulu, bugün “online” olarak yapıldı. Genel Kurul’da THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. ilker Aycı, Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Ekşi, Yönetim Kurulu Üyesi Salim Arda Ermut ve Yönetim Kurulu Üyesi Mithat Görkem Aksoy ile Genel Müdür Yardımcıları Ahmet Bolat, Ahmet Olmuştur, Akif Konar, Turhan Özen, Abdülkerim Çay, Murat Şeker hazır bulundular. Diğer ilgililer ve hissedarlar online olarak katıldı.

Genel Kurul sonucunda Ogün Şanlıer’in istifası ile boşalan Yönetim Kurulu Üyeliğine Melih Ecertaş getirildi.

Yönetim Kurulu ibra edildi

THY’nin Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na açıkladığı Toplantı Tutanağı’na göre, 815.072.841,396 TL karşılığı hisse Genel Kurul’da temsil edildi. Toplantı başkanlığını M. İlker Aycı’nın yaptığı Genel Kurul’da, Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu ile 2019 Yılı Bilanço ve Kâr/Zarar hesapları oy çokluğu ile kabul edildi.

2019 yılının hesap ve faaliyetlerinden dolayı Yönetim Kurulu üyelerinin ibra edildiği Olağan Genel Kurul’da 2019 yılı Kâr Payı Dağıtımı’na ilişkin Yönetim Kurulu teklifi aynen onaylandı.

2019 yılında toplam 583.607,32 TL bağış yapan THY’nin 2020’de üst sınır olarak 680.620,722 TL bağış yapmasına karar verildi.

Personele ikramiye var

Ayrıca Yönetim Kurulu Üyeleri’nin 2019 yılındaki ücretlerine herhangi bir artırım yapılmamasına, perseonele ödenen adette ve zamanında ödenmek üzere net aylık ücretleri tutarında ikramiye verilmesine, koronavirüs salgını dolayısıyla alınan önlemler çerçevesinde Yönetim Kurulu Üyeleri’ne nisan, mayıs ve haziran aylarında ücret ödenmemesine, sonrası dönemde aynı sebeple personelden yapılan kesintilerden en yüksek oranın Yönetim Kurulu Üyelerine uygulanmasına karar verildi.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
THY Genel Kurulu’nda hangi kararlar alındı?