TEKNOFEST 2021 kapılarını açtı; İlk kez görücüye çıktı

featured

Türkiye’nin ayakları yere basmayan festivali TEKNOFEST başladı. Birbirinden farklı sürprizlerin olduğu festivalde Türkiye’nin savunma sanayii araçları sahne alacak. Birçok yarışma ve etkinlik düzenlenecek.

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivallerinden biri olan TEKNOFEST İstanbul Atatürk Havalimanı’nda ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

Yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle Sağlık Bakanlığı’nın tedbirleri doğrultusunda gerçekleştirilecek festivale 45 bin takımda 200 binden fazla öğrenci başvurdu. İlk yıl 20 bin, ikinci yıl 50 bin, üçüncü yıl 100 bin kişinin katıldığı festivale bu sene rekor katılım bekleniyor.

Festival, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı önceliğinde, Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu sektörü, medya kuruluşları ve üniversitelerden oluşan 74 kurumun katılımıyla düzenleniyor. Katılımcıların ve öğrencilerin simülasyonlara da ilgisi oldukça yüksek.

TEKNOFEST’TE İTİ QOVAN SÜRPRİZİ

TEKNOFEST’te Azerbaycan’ın Karabağ harekatında yüksek performans gösteren yeni tip kamikaze insansız hava aracı İti Qovan sürprizi yaşandı. İti Qovan Proje Müdürü Mübariz Abdullayev, Milliyet.com.tr’ye yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: Azerbaycan’ın ürettiği bir ürün. Tüm dünya bu İti Qovan dronelarını tanıyor.

Öte yandan Orman Genel Müdürlüğü yetkilisinin verdiği bilgiye göre ARDIÇ iki motorlu bir helikopter. Arazözleri, yerdeki ekipleri ve yangın söndürme helikopterlerini koordine ediyor.

BAYKAR tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Türkiye’nin ilk uçan arabası CEZERİ de yerini aldı. Katılımcılar CEZERİ’ye büyük ilgili gösterdi.

Dikey İniş-Kalkışlı İnsansız Hava Aracı Bayraktar DİHA ilk kez görücüye çıktı. Bayraktar DİHA, keşif ve istihbarat görevlerinde faaliyetler yürütebilecek, Taktik İHA sınıfında bir hava aracı olarak geliştiriliyor.

Araç, otomatik seyir uçuşu, otonom kalkış, otonom iniş ve yarı otonom seyir uçuşu yapabilecek. Elektrik motorlarıyla kalkış yaptıktan sonra seyir uçuş moduna geçecek, seyir uçuş modunda sadece yakıt motoru aktif halde bulunacak.

TOGG DA TEKNOFEST’TE YERİNİ ALDI

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) otomobili de bu sene TEKNOFEST’te yerini aldı.  Ziyaretçilerin merakla beklediği Türkiye’nin Otomobili, festivalin gözde araçlarından birisi olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
TEKNOFEST 2021 kapılarını açtı; İlk kez görücüye çıktı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir