1. Haberler
  2. Savunma Sanayi
  3. TCG Anadolu uçak gemisi ziyarete açılıyor… Peki, TCG Anadolu uçak gemisi nerede ziyaret edilecek?

TCG Anadolu uçak gemisi ziyarete açılıyor… Peki, TCG Anadolu uçak gemisi nerede ziyaret edilecek?

TCG Anadolu uçak gemisi ziyarete açılıyor. Milli Savunma Bakanlığı, TCG Anadolu gemisinin 31 Ekim'den itibaren İstanbul'da vatandaşların ziyaretine açılacağını duyurdu. Peki, TCG Anadolu uçak gemisi nerede ziyaret edilecek?

featured
TCG Anadolu

TCG Anadolu uçak gemisi ziyarete açılıyor. Milli Savunma Bakanlığı, TCG Anadolu gemisinin 31 Ekim’den itibaren İstanbul’da vatandaşların ziyaretine açılacağını duyurdu. Peki, TCG Anadolu uçak gemisi nerede ziyaret edilecek?

Sarayburnu limanında bulunan uçak gemisi, 31 Ekim-02 Kasım 2023 tarihlerinde saat 10.00-18.00 arasında ziyaret edilebilecek.

TCG ANADOLU UÇAK GEMİSİ ÖZELLİKLERİ NELER?

TCG Anadolu’nun uzunluğu 231 metre, genişliği 32 metre ve yüksekliği 58 metredir. TCG Anadolu’nun tam yüklü deplasmanı 27.436 tondur, tam yükle en az 20,5 knot azami sürat, 16 knot ekonomik süratle seyir edebilir. Ayrıca ekonomik süratle 9.000 deniz mili yol katedebilir. Kıtalar arası görevlere çıkabilecek elverişliliğe sahip olan geminin aktif olarak Karadeniz, Ege ve Akdeniz’de görevini sürdürmesi düşünülmektedir.TCG Anadolu’nun uzunluğu 231 metre, genişliği 32 metre ve yüksekliği 58 metredir. TCG Anadolu’nun tam yüklü deplasmanı 27.436 tondur, tam yükle en az 20,5 knot azami sürat, 16 knot ekonomik süratle seyir edebilir. Ayrıca ekonomik süratle 9.000 deniz mili yol katedebilir. Kıtalar arası görevlere çıkabilecek elverişliliğe sahip olan geminin aktif olarak Karadeniz, Ege ve Akdeniz’de görevini sürdürmesi düşünülmektedir.

TCG Anadolu

TCG Anadolu uçuş güvertesi üzerinde 6 adet iniş alanı ve 12 derecelik bir uçuş rampasına sahiptir. Uçuş güvertesi üzerinde 10 helikopter veya 11 silahlı insansız hava aracı konuşlandırılabilir. Ayrıca uçuş güvertesinin altındaki hangar katında 19 helikopter veya 30 SİHA konuşlandırılabilir. Türk Deniz Kuvvetleri, saf savaş durumunda gemiyi uçak gemisi olarak kullanabilir. Gemi hangarda 25 adet, uçuş güvertesinde 6 adet AV-8B Harrier ve F-35B tipi savaş uçağı taşıyabilme kapasitesine sahiptir. Uçuş güvertesi ile hangar arasında iki adet; biri pupada, biri geminin sancak tarafının köprü önünde asansör bulunmaktadır.

TCG Anadolu

12 derecelik uçuş rampası, gemi üzerinden savaş uçaklarının kalkışını kolaylaştırmakta ve helikopterler dışında uçakların da kullanımında kolaylık sağlamakta. TCG Anadolu’da görev alması için kısa kalkış, dikey iniş yapabilen 16 adet Lockheed Martin F-35B alımı planlanmıştı. Ancak ABD ile Türkiye arasında gelişen S-400 krizi sebebiyle Türkiye F-35 projesinden çıkarıldı. Türkiye’nin F-35 projesinden çıkarılması sonucu alternatif bir AV-8B Harrier alımı düşünülse de uçakların kullanım ömürlerinin sonlarında olmaları nedeniyle herhangi bir alım yapılmadı. Gemi üzerindeki uçak eksikliğinin Bayraktar TB3 ve Bayraktar Kızılelma gibi SİHA’lar ile karşılanması planlandı. İlerleyen zamanlarda TB3 ve Kızılelma’nın TCG Anadolu’da görev alabilmesi için çalışmalar yürütülmekte.

TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Gemi boyu ve genişliği: 231 m

Genişlik: 32 m

Azami yükseklik: 58 m

Su çekimi: 6,9 m

Maksimum sürat: 21 knot (39 km/sa)

Hareket siası: 9.000 deniz mili (16.700 km)

Ağır yük garajı: 1.410 m²

Hafif yük garajı: 1.880 m²

Gemi havuzu: 1.165 m²

Hangar: 900 m²

Uçuş güvertesi: 5.440 m²

Savaş uçağı kapasitesi: 6 adet dikey iniş yapabilen savaş uçağı

Helikopter kapasitesi: 29 adet (10 adet uçuş güvertesinde, 19 adet hangarda)

İnsansız hava aracı kapasitesi: 41 adet SİHA (11 adet uçuş güvertesinde, 30 adet hangarda)

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
TCG Anadolu uçak gemisi ziyarete açılıyor… Peki, TCG Anadolu uçak gemisi nerede ziyaret edilecek?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir