TAV, çarpıcı yolcu rakamlarını açıkladı

featured

TAV Havalimanları, Nisan 2020 ve son bir yıllık yolcu rakamlarını açıkladı. Buna göre, şirket son bir yıllık dönemde işlettiği 13 havalimanında 80 milyona yakın yolcu ağırladı.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının olumsuz etkisi TAV Havalimanları’nın yolcu rakamlarında kendisini gösterdi. Türkiye’nin dünyaca ünlü havalimanı işletmecisi geçtiğimiz nisan ayında sadece 33 bin 909 yolcuya hizmet sundu.

Yolcu sayısı bir önceki yılın nisan ayına göre yüzde 99 azalan TAV’ın işlettiği 13 havalimanı, 2019 Nisan’da 6,3 milyon kişi tarafından kullanılmıştı.

Türkiye’de az sayıda yapılan tüm uçuşlar 3 Nisan itibarı ile tamamen durdurulmuştu. Bu tarihten itibaren Türk Hava Yolları sadece tahliye uçuşları gerçekleştiriyor.

Nisan ayına dair istatistiklerdeki en çarpıcı sonuç, Milas-Bodrum Havalimanı’nın yolcu sayısının sıfır olması. Gazipaşa-Alanya Havalimanı ise sadece 171 dış hat yolcusunu ağırladı.

TAV Havalimanları, Türkiye’de Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Gaziğaşa-Alanya, Milas-Bodrum ve Antalya; yurt dışında ise Gürcistan’da Tiflis ve Batum, Kuzey Makedonya’da Üsküp ve Ohrid, Tunus’ta Enfidha-Hammamet ve Monastır, Suudi Arabistan’da Medine, Hırvatistan’da Zagreb havalimanlarını işletiyor.

Bir yıllık dönemde yüzde 9 azalma

Şirketin son bir yıllık yolcu sayısı ise yüzde 9 düştü. 2018 Mayıs-2019 Nisan’da 87,2 milyon yolcu ağırlayan TAV Havalimanları, 2019 Mayıs-2020 Nisan arasında ise 79,6 milyon yolcu tarafından kullanıldı. Son bir yıldaki yolcuların 50,9 milyonu dış hatlarda, 28,7 milyonu ise iç hatlarda seyahat etti.

TAV Havalimanları arasında son bir yıllık dönemde en fazla yolcu 33 milyonla Antalya’da gerçekleşti. Ankara Esenboğa 11,4 milyon, İzmir Adnan Menderes 10,8 milyon, Milas-Bodrum ise 4 milyon yolcu tarafından tercih edildi.

Havalimanı işletmecisi yurt dışında ise en fazla yolcuya 7,3 milyonla Medine’de hizmet verdi. Gürcistan’daki iki havalimanında 3,6 milyon, Zagreb’de 3 milyon, Tunus’taki iki havalimanında 2,8 milyon Kuzey Makedonya’daki iki meydanda 2,4 milyon yolcu ağırlandı.

İşte TAV Havalimanları’nın yolcu istatistikleri:

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
TAV, çarpıcı yolcu rakamlarını açıkladı