1. Haberler
  2. AJet
  3. Sunexpress Antalya’da, Ajet Ankara’da büyüyecek

Sunexpress Antalya’da, Ajet Ankara’da büyüyecek

Antalya ve bölgesinde Sunexpress'in büyüyeceğini, Ankara merkezli olarak Anadolu Jet'in ağırlıklı olarak hizmet vereceğini belirten THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, İstanbul'un ise THY'nin merkezi olarak düşünüldüğünü de belirtti.

featured
Cumali Selvi

Antalya ve bölgesinde Sunexpress’in büyüyeceğini, Ankara merkezli olarak Anadolu Jet’in ağırlıklı olarak hizmet vereceğini belirten THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, İstanbul’un ise THY’nin merkezi olarak düşünüldüğünü de belirtti. Bolat, “Sunexpress biliyorsunuz Antalya’da büyüyecek. Havalimanı büyüyecek. Orada yeni yeni Türk şirketleri kuruluyor. Antalya turizmin gözbebeği tabii ama Ruslara bağlı kalmamalı. Hintli turistler ile çalışmaya çalışıyoruz. Indigo mesela. Almanya’da bir rüzgâr esti Alman turistler azaldı biliyorsunuz. O açıdan Antalya’da büyük, güvenilir havayollarının olması lazım. Ortağımız da tabii bu büyüme planlarını görünce kabul etti. Onun üzerine Boeing’le görüşmeler yapıldı. Sunexpress 150 uçak olacak” dedi.

KILÇIKSIZ 8 MİLYAR DOLAR DÖVİZ GETİRDİ

Ahmet Bolat, THY’nin kendi geliri, ülkeye getirdiği turistlerin harcaması, Turkish Technic’in faaliyetleri, çalışanlara dağıtılan paralar dahil bu yıl ekonomiye katkısının 53 milyar doları bulacağını söyledi. THY’nin ülkeye getirdiği döviz miktarının ise 16 milyar doları bulduğunu belirten Bolat, “Bunun net 8 milyar doları Türkiye’de kaldı. Şu anda ülkemizde 250-260 milyar dolarlık mal ihracatı var. Ancak ithalat halen daha fazla. Ama bizim, 8 milyar dolar fazlamız oluyor. Hizmet ihracı da böyle. Onun için hizmet ihracatındaki kişilerle bir ekosistem kurduk” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
1
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Sunexpress Antalya’da, Ajet Ankara’da büyüyecek
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir