1. Haberler
  2. Hava Yolları
  3. Spirit Airlines, 23 Uçağını Satışa Çıkarıyor: 519 Milyon Dolar Gelir Hedefi

Spirit Airlines, 23 Uçağını Satışa Çıkarıyor: 519 Milyon Dolar Gelir Hedefi

featured

Finansal yapısını güçlendirmek isteyen Spirit Airlines, iflas söylentilerinin ardından 23 Airbus A320 ve A321 model uçağını satma kararı aldı. GA Telesis ile yapılan anlaşma kapsamında teslimatlar hemen başlayacak ve 2025 Şubat ayına kadar sürecek. Şirket, operasyonel maliyetlerini düşürmeyi ve 225 milyon dolar likidite sağlamayı amaçlıyor.

Spirit Airlines, finansal yapısını güçlendirmek için yeni bir satış hamlesi gerçekleştirdi. Ekim 2024’te iflas başvurusu yapabileceği yönündeki spekülasyonlarla gündeme gelen şirket, toplam 23 adet Airbus A320 ve A321 model uçağını satacağını duyurdu.

Spirit Airlines, finansal yapısını güçlendirmek için yeni bir satış hamlesi gerçekleştirdi. Ekim 2024’te iflas başvurusu yapabileceği yönündeki spekülasyonlarla gündeme gelen şirket, toplam 23 adet Airbus A320 ve A321 model uçağını satacağını duyurdu. Bu satış ile Florida merkezli Spirit Airlines, yaklaşık 519 milyon dolarlık bir gelir elde etmeyi planlıyor.

Anlaşma, uçak satış, kiralama ve bakım hizmetlerinde uzmanlaşmış GA Telesis ile yapıldı. Satış kapsamında uçak teslimatlarının hemen başlayıp 2025 Şubat ayına kadar süreceği açıklandı. Bu işlemin sonucunda Spirit Airlines, 2025 yılı sonuna kadar yaklaşık 225 milyon dolar likidite elde etmeyi amaçlıyor.

Şirketin finansal durumunu düzeltme çabaları, son aylarda rotalar ve uçuş frekanslarında yapılan düzenlemeleri de içeriyor. Spirit Airlines, ayrıca Pratt & Whitney motorlarıyla ilgili yaşanan bakım sorunları nedeniyle bazı uçaklarını geçici olarak yere indirdi. Üçüncü çeyrekte kapasitesini geçen yılın aynı dönemine göre %1,2 azaltan hava yolu şirketi, dördüncü çeyrek kapasitesinin %20 oranında düşeceğini tahmin ediyor.

Bu satış ve daralma hamleleri, Spirit’in operasyonel maliyetlerini düşürme stratejisinin bir parçası olarak görülüyor. Şirket, 2025 yılının başında uygulamaya koymayı planladığı maliyet düşürme programı kapsamında yıllık 80 milyon dolarlık bir tasarruf sağlamayı hedefliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Spirit Airlines, 23 Uçağını Satışa Çıkarıyor: 519 Milyon Dolar Gelir Hedefi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir