Advertisement
  1. Haberler
  2. Havacılık
  3. Spirit AeroSystems, Boeing Grevi Nedeniyle 700 Çalışanını Ücretsiz İzne Çıkardı

Spirit AeroSystems, Boeing Grevi Nedeniyle 700 Çalışanını Ücretsiz İzne Çıkardı

featured

Boeing’in makinist grevinin üretim süreçlerini aksatması nedeniyle Spirit AeroSystems, 767 ve 777 gövde programlarında görevli 700 çalışanına 21 günlük ücretsiz izin verdi. Üretim durdurma kararının ardından depolama kapasitesi sorunları ön plana çıktı.

Spirit AeroSystems, Boeing’deki makinistlerin grevi nedeniyle Boeing 767 ve 777 gövde programlarında çalışan 700 çalışanı için 21 günlük ücretsiz izin başlattığını duyurdu. Şirket, bu iş gücü azaltımının, Boeing’in üretim durdurma kararıyla bağlantılı olarak 18 Ekim’de açıklandığını belirtti.

Spirit AeroSystems, 767 ve 777 gövdeleri için maksimum envanter seviyelerine ulaşması sonucunda depolama kapasitesi kısıtlamaları nedeniyle bu kararı almak zorunda kaldı. CEO Pat Shanahan, izinlerin finansal baskılardan ziyade tesis alanı kısıtlamalarından kaynaklandığını vurguladı.

Boeing’in beş haftadır süren makinist grevi, 737, 767 ve 777 modelleri dahil olmak üzere birden fazla uçak programında üretimi olumsuz etkiliyor. Grev, Boeing’i tedarikçi teslimatlarını askıya almaya zorlamakta ve Spirit AeroSystems’ın operasyonlarını doğrudan etkilemektedir. Tamamlanmış gövde birikimleri, lojistik zorluklar yaratmakta ve bu durum geçici iş gücü azaltımı gerektirmektedir.

Spirit AeroSystems, uçak üreticileri ile tedarikçileri arasındaki karmaşık ilişkiyi gözler önüne sererek envanter kısıtlamalarını yönetme çabası içinde üretim kapasitesini korumaya çalışıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Spirit AeroSystems, Boeing Grevi Nedeniyle 700 Çalışanını Ücretsiz İzne Çıkardı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir